Oferta săptămânii

În februarie un articol din ZF ne spunea că limita de credit din My Wallet pe eMAG va fi mărită la 8000 – 10.000 lei. Odată cu lansarea Apple Watch Seria 9, Apple Watch Ultra 2, iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max mă așteptam să văd modificarea implementată, dar nici o șansă.

Cumpără în 3 sau 4 rate egale cu cardul prin Oney

Sistemul de 4 rate / 12 rate egale pe eMAG a fost indisponibil câteva zile, din cauza unor actualizări, care speram eu să aducă o nouă limită de creditare. Nu a fost să fie, așa că am intrat pe Altex, am bifat opțiunea de 4 rate egale prin Oney și gata. Precomandă înregistrată!

Precomandă noile iPhone 15. Care sunt prețurile?

Precomandă noile Apple Watch Ultra 2 și Seria 9. Care sunt prețurile?

Cum funcționează 3-4 rate prin Oney?

 • trebuie să îți alegi un produs de pe Altex,
 • completezi toate datele necesare unei comenzi,
 • iar la metoda de plată alegi 3-4 rate prin Oney,
 • plătești cu cardul prima rată

După ce ai dat finalizare comandă se va deschide o nouă fereastră de la Oney unde toate datele din contul Altex sunt preluate și completate, mai trebuie să adaugi CNP, data de naștere și codul poștal pentru a putea finaliza crearea unui cont Oney prin setarea unei parole. Dacă aveți deja un cont Oney, vă autentificați și toate informațiile deja salvate sunt preluate automat.

Imediat ce ați finalizat cererea, o să primiți un email pentru a vă activa contul. Odată activat o să treceți în procesul de verificare. Durează cam 5-10 minute până sunteți verificat, statusul soluției de creditare fiind „Pending”.

Neaparat trebuie să aveți disponibil pe card banii pentru prima rată!

Următorul status este „Finanțat”, banii sunt trimiși către Altex, iar informațiile despre numărul de rate ales sunt afișate în contul tău Oney.

Contul meu Oney

Graficul de rambursare arată în felul următor setat la 30 zile. În momentul comenzii efectuată pe altex.ro sau în aplicația lor, prima rată trebuie plătită cu cardul. Aceasta include singurul cost de 0.5% din valoarea comenzii. În cazul meu am plătit 22 lei în plus.

Grafic de rambursare Oney

Important, ratele nu pot fi plătite în avans, nu există o astfel de opțiune! La data scadenței din graficul de rambursare trebuie să ai suma pe cont.

Cine este eligibil pentru Oney?

 • Ai un card de debit pe numele tău
 • Trebuie să fie VISA și/sau MASTERCARD (fără Revolut)
 • Să nu apari în biroul de credite ca rău platnic

Vă spun părerea mea proprie și personală! Îmi place enorm varianta celor de la eMAG, ai opțiunea de plată în avans a unei rate sau poți plăti integral suma rămasă. Din păcate ceasul costă 4349 lei, iar opțiunea de 4 rate nu era disponibilă. O altă variantă ar fi fost opțiunea eCreditare prin soluția de 6 rate a celor de la TBI. Din păcate în detaliile de pe site-ul tbi unul dintre puncte este „Adeverința de venit”. Asta înseamnă că o descarci de la ei, o trimiți la angajator, o primești completată o trimiți la tbi, te verifică și îți aprobă sau nu creditul. Timp pierdut fără rost. Poate mă înșel, nu am folosit niciodată opțiunea, verificarea ar trebui să se facă doar la Anaf pe baza CNP-ului.

De ce am ales Oney?

 • pentru că pot folosi cardul de debit
 • pentru că pot alege 3 sau 4 rate
 • pentru că am vrut să fac precomandă la Apple Watch Ultra 2, GPS + Cellular, 49mm Titanium Case, Orange/Beige Trail Loop – S/M
 • pentru că e simplu și rapid
 • pentru că nu ai acte și documente de completat, semnat și verificat.

Din păcate nu știu care este suma maximă care poate fi oferită de Oney pentru acest serviciu. Nu este menționată niciunde!

Acum să vedem dacă cei de la Altex se țin de promisiune și îmi livrează ceasul din 22.09 așa cum scrie pe site.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • Păcat că nu poți plăti la Oney in avans următoarea rată sau tot restul. Ai primit email de la eMAG că nu se va mări limita walletului la 8000-10.000?
  Pe 22 vor intra in stoc noile ceasuri la (Altex, eMAG, istyle) sau se vor livra precomenzile, fără posibilitatea achiziționării lor?

  • Din contul Oney nu ai buton de plată în avans cum e la eMAG. Asta ziceam și în articol mai sus că prefer Wallet, dar pentru că limita nu a fost mărită am ales Altex. Nu am primit nimic de la eMAG legat de limită, doar ce am verificat în contul meu unde limita este tot 4000 lei.

   Ceasurile/telefoanele vor fi livrate către precomenzi, iar apoi după ce vor primi altele probabil vor fi disponibile fizic în magazine.

 • Emag a desfiinta optiunea de a cumpara in rate de la selleri,adica marketplace,iar pentru produsele emag,care sunt foarte putine,cred ca emag si-a dat deja foc la valiza,a fost scoasa si optinea de a plati in 12 rate.Limita nu este neaparat 4000,eu deja am folosti 4000,aveam disponibil 250 de lei,apoi dupa update,am primit inca 4000 in rate plus 2000 in 30 de zile,dar dupa cum am spus,esti limitat sa alegi doar produsele vandute de emag.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu