Aseară, în cadrul conferinței Wonderlust compania Apple și-a prezentat noile produse: Apple Watch Seria 9, Apple Watch Ultra 2, iPhone 15 și iPhone 15 Pro.

Toate noutățile prezentate de Apple Apple Watch Seria 9, Ultra 2, iPhone 15 și iPhone 15 Pro

Le vom lua pe fiecare pe rând ca să vedem ce noutăți sunt. Aceleași produse ca cele de anul trecut, mici modificări, noi cipuri, nimic wow! Produsele vor fi listate la precomandă zilele următoare, detalii actualizate cu prețuri o să găsiți aici:

Precomandă noile iPhone 15. Care sunt prețurile?

Precomandă noile Apple Watch Ultra 2 și Seria 9. Care sunt prețurile?

Evenimentul a început cu diverse testimoniale de la persoane a căror viață a fost salvată de Apple Watch. Fall Detection, Crash Detection, SOS prin sateliți și monitorizarea inimii.

Cuprins


Apple Watch Seria 9

Apple Watch Seria 9 prezentare

Acesta vine cu noul cip Apple Silicon S9 care aduce performanțe în CPU, GPU și consum mai redus de energie față de versiunile mai vechi. Totul se bazează acum pe Neural Engine și Siri care din păcate în Europa este o mizerie, iar în România nu poate fi folosită deși Apple se laudă că este cel mai avansat asistent.

AW Seria 9 se poate folosi peste tot ca și până acum, nimic nou.

Vom putea folosi ceasul pentru a găsi un produs în Find My cu indicații primite de la cipul Ultra wide band exact ca pe iPhone. Ecranul are o luminozitate de 2000 niți, iar Always on Display poate coborî până la 1 nit atunci când suntem într-un mediu întunecat de ex: cinema, acasă.

Double Tap, este o nouă funcție disponibilă deja pe seriile AW mai vechi prin care vom putea controla ceasul, notificările sau interacțiunea cu diverse aplicații doar folosind două degete. Această funcție poate este mai îmbunătățită în watchOS 10, că în versiunea 9 era de toată jena.

Ceasul vine în 5 culori: roz, gold, silver, midnight black și product red. Va intra la precomandă de acum și vor fi disponibile începând cu octombrie.

Totul este despre reducerea emisiilor de carbon, iar toate produsele să fie eco până în 2030 după ce a trecut pe la ei Mama Natură.

Apple Carbon Neutral

Motiv pentru care nici un produs Apple nu va mai folosi pielea, iar cutiile vor fi schimbate și vor purta logo-ul de mai sus. Husele de piele vor fi înlocuite cu un material textil numit FineWoven care se pare că este mai prietenos cu mediul decât pielea. Să vedem cât de rezistente sunt, că dacă sunt ca paiele de hârtie, e clar.

Totul într-o singură poză:

Apple Watch Seria 9 Overview

Apple Watch Seria 9 va intra la precomandă zilele următoare și va fi disponibil începând cu 22 septembrie.


Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Ultra 2

Acesta poate folosi Double Tap, vine cu noul cip Apple Silicon S9, precum și un nou cip Ultra wide band. Un nou ecran cu o nouă arhitectură care poate ajunge până la o luminozitate de 3000 niți. Avem și o nouă față numită Modular Ultra unde vom putea seta diverse informații de care avem nevoie.

Watch face modular Ultra

Ultra 2 beneficiază de AoD și night mode care se activează automat la întuneric. În schimb, rămâne la fel ca cel de anul trecut Apple Watch Ultra. Suportă o elevație de la -500m la 9000m, iar pentru asta sunt curios dacă rezistă la frig extrem. Bateria ține la fel, nici o schimbare pe acest plan + e Carbon Neutral și el.

Îmi plac cum arată noile brățări, sunt mult mai viu colorate decât cele de anul trecut.

AW Ultra 2 New Bands

Totul într-o poză:

Apple Watch Ultra 2 Overview

Apple Watch Ultra 2 va intra la precomandă zilele următoare și va fi disponibil începând cu 22 septembrie.


iPhone 15

iPhone 15

Acesta vine cu un nou design care înglobează Dynamic Island cu toate funcționalitățile lui. Aceasta va prelua informațiile din live activities și la va afișa direct pe insulă. Vine cu ecran OLED Super Retina XDR dezvoltat de Apple, margini subțiri și suport pentru Dolby Vision. Poate ajunge până la 2000 niți în lumină puternică, iar dimensiunea ecranului este de 6.1 inch și 6.7 inch

Vom avea o zonă a camerelor vopsite în culoarea telefonului împreună cu cea a camerelor. Culorile disponibile sunt: roz, galben, verde, albastru și negru.

iPhone 15 Camere Culoare

De acum seria iPhone 15 vine cu camera principală de 48MP. Totul se bazează pe computational photography, adică se combină mai multe poze printr-un soft cu ajutorul cipului Apple Silicon. Adică, funcționalitățile de pe iPhone 14 Pro sunt acum disponibile pe iPhone 15 și iPhone 15 Plus.

iPhone 15 Camera 48mpx

Secțiunea de Portrait se va selecta automat atunci când este detectată o persoană în cadru. Dacă o să meargă la fel ca cea de macro, o să fie un mare fail chiar dacă la interior are A16 Bionic. Legat de baterie, avem aceeași frază: all day battery life, adică 1 zi.

Singura noutate dacă pot să o numesc așa este modul de voce izolat, care va fi disponibil de acum și pentru apelurile telefonice nu doar pentru mesagerie gen FaceTime, WhatsApp, Messenger.

Vom avea și Roadside Assistance via satellite dacă rămânem undeva în cuca măcăii și facem pană putem folosi sateliții să chemăm pe Moș Ion cu Aro să ne tracteze sau să ne facă pana. 2 ani de zile gratuit la achiziția unui iPhone, după? Nimeni nu știe cât costă.

Pentru că sunt obligați de UE, Apple a făcut pasul la portul USB-C care „acum poate încărca un iPhone, iPad, MacBook” doar cu un singur cablu.

iPhone 15 USB-C

Totul într-o poză:

iPhone 15 Overview

iPhone 15 și iPhone 15 Plus vor intra la precomandă zilele următoare și va fi disponibile începând cu 22 septembrie.


iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro Titanium

Pentru prima dată în istoria Apple, iPhone 15 Pro vine cu carcasă din Titan pentru că e mai ușor și mai durabil după cum spun ei. Vedem cum se comportă în timp la zgârieturi și utilizare zilnică. Acesta fiind mai ușor, are marginile mai subțiri ceea ce face ca ecranul să fie cât mai aproape de margine în aceleași dimensiuni de 6.1 inch și 6.

Action Button înlocuiește butonul clasic de mute/silent, iar de acum poate fi programat cu 9 opțiuni, fiecare cu un feedback haptic diferit:

iPhone 15 Pro vine cu Dynamic Island, ProMotion, Extreme Dynamic Range și Always on Display. Vom putea folosi telefonul în mod Standby dacă avem un accesoriu de încărcare MagSafe. Noutatea vine la interior cu cipul Apple Silicon A17 Pro care conform spuselor celor de la Apple acesta suportă Ray tracing, putere mare a CPU, GPU pentru a juca jocuri la o calitate cât mai mare. Nimeni nu o să cumpere un iPhone 15 Pro ca să se joace pe el, vrei jocuri, îți cumperi un PS5 sau un calculator puternic.

iPhone 15 Pro spun ei au cel mai avansat modul foto / video existent pe un smartphone până acum. Cică au redus din Lens Flare, chiar sunt curios să văd dacă mai există acele luminițe verzi noaptea.

iPhone 15 Pro Camera 48mpx

Focal lenght de 24mm, 28mm și 35mm. Zoom 0.5, 1, 2x, 3x pentru poze procesate din iOS. Au pus foarte mult accent pe modul noctur și cât de bine sunt capturate detaliile în lumină scăzută.

Au creat un modul hybrid între camera periscop și cea normală însă fără principiul de deplasare a lentile în interior ci pe bază de software. Acesta zoom optic poate ajunge până la 120mm având un zoom de 5X. Totul se preia din cameră, se procesează cu ajutorul lui A17 Pro, iar apoi imaginea este salvată în galerie.

iPhone 15 Pro Camera Periscop 5x zoom

Acest modul al camerei este conceput de Apple și vine cu stabilizare optică (OIS) integrată.

Cu ajutorul lui iPhone 15 Pro Max putem face poze de tip macro (13mm → 120mm). Putem filma ProRes la o calitate de 4K 60fps.

iPhone 15 Pro Max Focal Lenght

Datorită noului cip A17 Pro pe 3nm și a noilor camere vom putea filma Spatial Video care odată creată poate fi folosit pe orice dispozitiv Apple Vision Pro care va fi lansat pe sfârșitul anului sau începutul anului viitor.

iPhone 15 Pro Camera Spatial Video

Totul într-o poză:

iPhone 15 Pro Overview

iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max vor intra la precomandă zilele următoare și va fi disponibile începând cu 22 septembrie.


Acestea fiind spuse, evenimentul Wonderlust se încheie aici. Vom avea două noi opțiuni de stocare pentru iCloud+ de 6TB și 12TB. Scriptul postat zilele trecute se pare că a fost doar un fake, acesta a avut foarte puține informații care au fost prezentate aseară.

Deși nu au fost menționate în prezentare, noile căști AirPods Pro 2 vor fi disponibile în curând la precomandă și vin cu îmbunătățiri.

AirPods Pro 2 USB-C

Port USB-C, compatibilitate cu Apple Vision Pro și Lossless Audio cu ultra-low latency.

AirPods Pro 2 USB-C cu H2 cip

Concluzii

Prezentarea produselor se încheie aici, urmează să fie listate la precomandă cu livrare pe sfârșitul acestei luni. Sistemele de operare iOS 17, iPadOS 17 și watchOS 10 vor fi disponibile oficial începând cu data de 18 septembrie.

Precomandă noile iPhone 15. Care sunt prețurile?

Precomandă noile Apple Watch Ultra 2 și Seria 9. Care sunt prețurile?

Ce va plăcut din această prezentare? Apple Watch Seria 9, Apple Watch Ultra 2, iPhone 15 sau iPhone 15 Pro? Personal văd mici îmbunătățiri, nimic wow care să te facă să treci la noile variante. Poate anul viitor vor face niște schimbări mai mari.

Sursă foto: apple.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu