Odată cu noile modele iPhone 14 și iPhone 14 Pro lansate de Apple luna aceasta, am putut vedea o prezentare a funcției Crash Detection sau detecție automată a unui accident și notificarea echipelor medicale prin serviciul unic 112.

Cum functioneaza Crash Detection pe iPhone 14

Cum funcționează Crash Detection? Folosind mai mulți senzori, aceștia pot detecta dacă utilizatorul de iPhone 14, iPhone 14 Pro, Apple Watch SE2, Apple Watch Seria 8 și Apple Watch Ultra au suferint un accident, urmând ca în următoarele 10 secunde după impact să alerteze serviciul unic de urgență. Din păcate acest servicu nu funcționează pe nici un alt iPhone sau Apple Watch lansat anterior.

Crash Detection vine pornit odată cu iOS 16 și poate fi oprit oricând din setări. Ce senzori sunt folosiți pentru a putea detecta un accident?

  • Giroscop
  • Accelerometru
  • GPS
  • Microfon
  • Barometru

Senzori utilizati pentru Crash Detection

Aceștia pot detecta tipul accidentului: frontal, din spate, lateral sau rostogolire. Atunci când este detectat un astfel de eveniment, ceasul va porni numărătoarea de la 10 până la 1, apoi va suna la 112. Dacă nu aveți un Apple Watch atunci el va utiliza propriul iPhone. Atunci când cei de la 112 răspund un mesaj de 5 secunde se va auzi în buclă:

Proprietarul acestui iPhone a fost implicat într-un grav accident de circulație și nu poate ajunge la telefon.

În acel moment un sms cu locația estimată producerii accidentului care include și o rază de aproximativ 15m va fi trimis către serviciul de urgență. În caz că vă detectează vocea, mesajul de mai sus din buclă se reduce în volum, iar microfoanele încearcă să capteze sunetul provenit de la voi pentru a putea fi transmis către operatori. După ce apelul se închide automat aveți încă 10 secunde timp în care să opriți trimiterea unui mesaj cătrea toate contactele de urgență setate în aplicația Health. Dacă nu puteți opri timerul, automat aceștia vor fi notificați cu privire la faptul că ați fost implicat într-un accident.

Pompierii sau oamenii de pe ambulanță vor putea vedea toate informațiile completate de voi în secțiunea Medical ID din aplicația Health, printr-un buton dedicat pe ecranul iPhone-ului.

Medical ID în aplicația Health pe iPhone

Sper să nu aveți niciodată nevoie de această funcție! Dacă folosiți un Apple Watch, vă recomand activarea funcției Fall Detection.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu