Una din funcțiile principale ale unui Apple Watch este Fall Detection, cu ajutorul căreia ceasul poate apela serviciul unic de urgență 112 în cazul unui leșin sau a unei căderi bruște în casă/afară/pe asfalt/etc. Dacă ești conștient ai 5 secunde să oprești timer-ul altfel sună automat la 112.

Apple Watch Emergency SOS Fall Detection
Photo: 9to5mac.com

Fall Detection se poate activa și în cazul unui accident cu bicicleta sau cu mașina, iar dacă nu se activează poți ține apăsat pe butonul din lateral 3-5 secunde, apare meniul de Emergency SOS sau o poți ruga pe Siri să sune la 112.

Serviciul Emergency SOS de pe Apple Watch/iPhone folosește noua tehnologie AML (Advanced Mobile Location), iar asta înseamnă că un sms cu datele exacte ale locației tale va fi trimis după ce apelează serviciul unic 112.

citește mai multe despre localizarea AML aici

*info: Fall Detection funcționează doar de la AW Seria 4 în sus inclusiv AW SE

Pentru a putea folosi acest serviciu trebuie să vă asigurați că datele din secțiunea Medical ID sunt completate cu persoane apropiate vouă, precum și informații despre persoana ta. Contactele adăugate vor primi o notificare prin sms cu datele locației tale.

Medical ID în aplicația Health pe iPhone

Deschidem aplicația Health, tap pe poză în dreapta sus și alegeți Medical ID unde veți completa detaliile necesare, nume, adresă, înălțime, greutate, probleme de sănătate, alergii, operații, tipul de sânge, etc precum și persoanele de contact.

Jos de tot alegeți să permiteți accesul la Medical ID din ecranul principal atunci când iPhone-ul este  blocat.

Cum activăm Fall Detection

  • trebuie să ai peste 18 ani
  • deschizi aplicația Watch pe iPhone
  • intrii în meniul Emergency SOS
  • activezi Fall Detection
  • alegi Always On sau Only during Workouts
  • verifici contactele din Medical ID

Vă recomand să o activați și sper să nu aveți nevoie de ea niciodată.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu