Televizoarele 4K HDR (Ultra HD High Dynamic Range) au o rezoluție de patru ori mai mare decât televizoarele Full HD (1080p) și oferă o gamă de culori mai largă, un contrast mai mare și luminozitate mai bună. HDR îmbunătățește, de asemenea, contrastul și culorile, oferind o experiență mai realistă.

Dynamic HDR pe un televizor Samsung QLED Q6FN

În comparație cu televizoarele Full HD non-HDR, televizoarele 4K HDR oferă o imagine mult mai clară și mai detaliată, în special atunci când este vorba de conținut 4K. Cu toate acestea, dacă majoritatea conținutului pe care îl veți urmări este în Full HD, diferențele nu vor fi atât de evidente. Pentru cei care au un abonament de cablu digital de la Digi TV pot activa Digi 4K, Eurosport 4K și

Dacă bugetul nu permite achiziționarea unui televizor 4K HDR, un televizor Full HD non-HDR poate fi totuși o opțiune. Acestea sunt încă capabile să ofere o imagine clară și bine definită și sunt mai ieftine decât televizoarele 4K HDR.

Oferte televizoare 4K HDR

Diagonală 127 cm (50 inch) → 152 cm (60 inch)

În general, alegerea dintre un televizor 4K HDR și unul Full HD non-HDR depinde de preferințele personale și de bugetul disponibil. Dacă vă bucurați de conținutul 4K și sunteți dispus să plătiți mai mult pentru o experiență mai bună, un televizor 4K HDR poate fi alegerea potrivită pentru dvs. Dacă, pe de altă parte, sunteți mulțumit cu o imagine Full HD și nu sunteți dispus să plătiți mai mult, un televizor Full HD non-HDR poate fi o alegere mai puțin bună în contextul actual unde conținutul digital este distribuit la o calitate înaltă.

Recomandarea mea este să optați pentru un televizor 4K HDR dacă sunteți în căutarea unei experiențe de vizionare de cea mai înaltă calitate. YouTube, Netflix, HBO Max precum și alte servicii de streaming video oferă conținut 4K Ultra HD și HDR.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • Folosesc tv doar cu  tv, foarte puțin și pe cablu ! Ce sa iau unul nou? Nu vreau neaparat Smart!

    • Dacă ai Apple TV atunci e ok, dar sunt persoane care nu au și atunci în loc de un full hd mai bine își cumpără unul smart 4K cu Android de exemplu, unde poți instala Kodi ca să te uiți la filme.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG