A trecut aproape 1 an de zile de când am cumpărat televizorul Samsung QLED 55Q6FN și a venit timpul să îi fac un review, așa că mai jos toate detaliile. Orice întrebări sau informații le puteți lăsa în comentarii.

Unboxing

Televizorul Samsung QLED 55Q6FN vine împachetat într-o cutie destul de mare mai ales că vorbim de un televizor cu diagonală de 139cm și vei avea nevoie de încă o persoană pentru a îl căra/duce acasă.

Acesta a fost achiziționat de la Altex din magazin, iar după cumpărare ți-l scot din cutie și ți-l probează ca să fie siguri că merge și nu are probleme.

Pe televizor avem două margini cu burete pentru a ne ajuta să îl scoatem din cutie și să îl punem în locul unde dorim să fie amplasat, iar apoi bureții se pot da jos. Dacă nu erau puse pe margini riscai să prinzi de ecran și să îl strici.

Avem două picioare de suport din metal cu lăcaș pentru ieșirea cablurilor, iar montarea lor se face prin împingere până se aude click.

Kit-ul de accesorii conține manual, cablu de alimentare, 2 baterii R6, telecomanda și adaptorul CI. În punguliță avem 4 șuruburi și 4 adaptoare pentru cei care vor să îl prindă de perete.

Setup

Avem două opțiuni pentru setarea televizorului la prima pornire, prin aplicația SmartThings sau folosind Smart Remote (telecomanda televizorului).

  • setăm limba;
  • tipul de cablu (terestru, digital, satelit);
  • se scanează canalele;
  • finalizare.

Televizorul știe AirPlay 2 la fel ca toate celelalte televizoare QLED mai noi de 2018.  Acum e mai ușor să partajăm fotografii și videoclipuri direct de pe dispozitivele Apple.

Setări, meniu și aplicații

Subscribe to iSay.ro Youtube Channel

Concluzie

După aproape 1 an de zile de utilizare medie pot spune că nu regret achiziția lui. Televizorul știe 4K Ultra HD, are culori vii, iar cele două canale Digi 4K și Eurosport 4K se văd impecabil. Este ușor de folosit după ce l-ai setat cum îți place, în caz de modificări sau alte opțiuni ți se cere un cod PIN pe care îl setezi la început. Poți bloca anumite canale sau pe toate, la mine nu e cazut că nu am SuperOne HD.

De la început am avut HBO GO instalat pe televizor, am văzut Cernobyl și alte câteva filme însă mă enerva că de fiecare dată când colegii vedeau un film sau un serial acesta era doar pe Netflix. Mi-am băgat picioarele în HBO GO și mi-am activat Netflix cu 12€/lună pentru a vedea filme și seriale în 4K Ultra HD. Am văzut Narcos, Sex Education, La Casa de Papel și acum mă uit la Peaky Blinders, superbe atât ca și filme/poveste cât și ca imagine, sunet sau efecte.

Volumul nu l-am putut da mai tare de 30, fără setarea de amplificare a sunetului doar pe optimized. Ca și imagine am ales Dynamic tocmai pentru că își setează automat culorile și luminozitatea în funcție de lumina din cameră. Pe partea de 4K Ultra HD avem disponibilă și opțiunea de HDR.

De ce am ales acest televizor:

  • Q Contrast Elite
  • Q HDR 1000/Extreme (HDR 10+)
  • One Remote Control
  • Q Color
  • Q Engine
  • Clean cable

Am scris anul trecut despre diferența între QLED și OLED iar părerile au fost împărțite, așa că am ales noua tehnologie Samsung pe care v-o recomand și vouă.

Preț

Samsung 4K Ultra HD, 55Q6FN a costat 3599 lei la Altex astă vară. La aproximativ 1 săptămână după ce l-am cumpărat au băgat la ofertă Q7 la 4500 lei și mi-a părut un pic rău că nu știam de el, aș mai fi pus 1000 lei. În toamnă pentru că se apropia Black Friday, Q6 a ajuns undeva la 5500 lei iar Q7 undeva la 7000 lei, prețuri de pe altex/emag.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu