După ce M1 a schimbat piața laptopurilor folosind tehnologia ARM având performanțe extraordinare față de competitorii săi, cu un consum de doar 13W acesta poate rezista o zi întreagă fără prea mari eforturi.

Apple Silicon M2

Pe sfârșitul lunii februarie am intrat și eu în posesia unui MacBook Pro 13 inch cu M1, 16GB de RAM și un SSD de 512GB, pe care îl folosesc aproape zilnic fără nici cea mai mică problemă. Ventilatorul îl aud foarte rar, doar atunci când mă joc în Final Cut Pro.

Evenimentul Spring Loaded de luna aceasta ne-a oferit o surpriză în ceea ce privește chip-ul M1, acesta fiind integrat în iMac 24 inch și iPad Pro 12.9 inch. Ambele produse, nu au competitori pe piață și nu vor avea în anii care urmează.

14 sau 16 inch? Vă întrebasem în acest articol ce variantă v-ar plăcea, pentru că începând de astăzi câteva zvonuri au început să circule, iar acestea ne spun că Apple a început producția pentru chip-urile M2 urmând ca în această toamnă să avem noi MacBook-uri.

Zvonurile legate de Apple M2 spun că vom avea suport pentru mai multe porturi Thunderbolt, monitoare sau chiar porturi USB-C/A, SD Card sau HDMI. Se așteaptă ca acestea să ofere o putere de procesare și mai mare decât prima versiune păstrând același consum redus de energie.

Acum vă întreb pe voi, care vor fi specificațiile din toamnă?

  1. 16x core CPU + 16 core GPU
  2. 20x core CPU + 20 core GPU
  3. 32x core CPU + 32 core GPU

Legat de memoria RAM nu mai este nevoie să specific faptul că aceasta vine direct întegrată în chip-ul M1 sau M2, iar atunci când achiziționați un MacBook va trebui să alegeți varianta potrivită pentru că nu se mai poate adăuga sau scădea memoria RAM.

Eu aleg prima opțiune, 16 CPU +16 GPU.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu