În cadrul evenimentului Spring Loaded de aseară, Apple a prezentat noi iMac-uri cu M1, iPad Pro cu M1 și mini-LED, iPhone 12 mov, AirTag și Apple TV 4K cu noua telecomandă universală.

Apple Event Spring Reloaded

Mergi la:

  1. Apple Podcasts pe bază de abonament
  2. iPhone 12 Mov
  3. AirTag
  4. Apple TV 4K și noua telecomandă universală
  5. iMac 24″ cu M1
  6. iPad Pro 12.9″ cu M1 și ecran mini-LED

1. Apple Podcasts

În martie vă spuneam că Apple Podcasts o să aibă un refresh, un buton de follow în loc de „subscribe” și o secțiune de abonament. Nu au spus nimic mai mult, decât că va fi disponibilă în curând.

2. iPhone 12 Mov

Seria de telefoane iPhone 12 a fost lansată în toamnă și poate fi comandată în 5 culori. Pentru această primăvară, Apple a decis să lanseze și o nouă culoare de primăvară denumită „Candy Man” și anume Mov. Noul iPhone 12 Mov poate fi precomandat vineri 23.04, iar livrările vor începe cu data de 30.04

iPhone 12 Mov

Acesta vine cu aceleași specificații, doar culoarea fiind schimbată. Cei care vor să îl precomande o pot face începând de vineri, comenziile prin livrate doar după data de 30.04

iPhone 12 Mov Specs

Mergi sus↑

3. AirTag

Datorită Find My Network vom putea găsi toate produsele noastre mult mai ușor chiar și în mod offline, datorită noilor chip-uri UWB U1. Pe lângă Apple și alte companii care respectă standardul MFI vor avea acces la Find My Network.

AirTag poate fi personalizat în funcție de cerințele fiecăruia chiar și cu emoji. Avem și diferite opțiuni de brelocuri pentru a putea fi agățat de un ghiozdan, de troller sau pus la chei.

Datorită chipului U1 din iPhone vom putea folosi noua funcție Precision Finding cu ajutorul căreia, dar și a camerei, accelerometrului și giroscopului vom putea găsi cu precizie obiectul pierdut. AirTag te va avertiza sonor atunci când ești aproape de el.

Această funcție este compatibilă cu iPhone 11 și iPhone 12, restul modelelor nu vor putea folosi Precision Finding. Trebuie să avem instalat iOS 14.5 pentru a putea folosi AirTag, alte versiuni mai mici nu sunt suportate.

Când ai ajuns aproape de el vezi primi un haptic feedback pe iPhone iar AirTag va emite un sunet. Prețul unui astfel de tracker este de 29$, iar dacă alegi să cumperi 4 bucăți vei plăti doar 99$. Precomenzile încep de vineri 23.04 și vor fi livrate începând cu 30.04.

Dacă sunteți fani Hermes trebuie să știți că vor fi și 3 brelocuri din piele care probabil vor  costa cât un AirTag sau poate mai mult.

AirTag Breloc Piele HermesEste rezistent la apă și praf, are un difuzor încorporat, se configurează foarte ușor și este integrat în Siri. AirTag are și o baterie CR2032 cu o autonomie de până la 1 an de zile putând fi schimbată foarte ușor.

AirTag Info

Mergi sus↑

4. AppleTV 4K și telecomanda universală

Apple prezintă propiul serviciu  TV+ cu un nou sezon de excepție din Ted Lasso, care va fi disponibil pe 23 iulie. Bănuiesc că cei care nu au un abonament TV+ pot alege varianta de închiriere.

Versiunea AppleTV 4K este ajutată de un chip bionic A12 și aduce suport pentru High Frame Rate HDR. Sunet Dolby Atmos cu suport pentru Spatial Audio. Cu ajutorul unui iPhone se poate calibra balansul de culori pentru o experiență vizuală cât mai bună.

Tot aici, găsim și noua telecomandă universală Siri Remote, pătrățoasă și cu multi-touch. În plus față de versiunile vechi putem derula înainte sau înapoi mult mai ușor.

Prețul rămâne același de 179$ pentru varianta cu 32GB și 199$ pentru cel de 64GB. Poate fi comandat în 30.04 cu livrare începând din luna mai.

Mergi sus↑

5. iMac 24″ cu M1

Toată lumea aștepta ca noul iMac de 24″ să vină cu un nou chip Apple Silicon numit M1X, însă Apple a decis să îi dea un nou design, iar în interior să folosească chip-ul M1 disponibil pe noile MacBook Pro și Air.

Avem 7 culori, un ecran cu rezoluție 4480 x 2520 (4.5K), true tone și 11.3 milioane de pixeli.

Având o grosime de doar 11.5mm și noul chip M1 la interior, Apple a reușit să scape de procesorul Intel care era un mare consumator dar și de memoria RAM care acum este înglobată în SoC Apple Silicon.

Deci toate componentele sunt situate în marginea de jos unde avem înglobate și 6 boxe certificate Dolby Atmos cu suport pentru Spatial Audio. Pe spate avem 4 porturi USB-C, iar două dintre ele pot fi folosite ca și Thunderbolt 4 pentru viteze de până la 4Gbps. Cele 6 microfoane oferă și un Noise Cancellation mult mai bun reducând zgomotul ambiental ceea ce este un mare plus.

O altă noutate este portul de încărcare MagSafe cu margini magnetice asemeni vechiilor MacBook-uri. În plus adaptorul de priză are înglobat și un port Ethernet. Acesta va fi disponibil doar pentru versiunea M1 cu 8 cores CPU și GPU. Varianta mai ieftină vine cu 8 cores CPU și 7 cores GPU asemănător MacBook Air.

FaceTime camera suportă 1080p Full HD cu computational video care în macOS poate procesa imaginile mult mai bine afișând o imagine mult mai clară și mai naturală. Are un unghi larg iar cu ajutorul lui vom putea să ne mișcăm stânga-dreapta și camera „ne va urmări” ba chiar va putea să facă zoom in/out automat.

Toate acestea sunt realizate cu ajutorul Neural Engine din SoC M1. Ca și performanțe față de versiunea anterioară avem un +85% peformanță a procesorului, 2x video fiind cu aproximativ 50% mai rapid decât orice alt iMac cu procesor Intel lansat până acum.

Tot aici vom avea 7 noi culori de Magic Keyboard, Mouse și Trackpad. În varianta de M1 cu 8 CPU – 8 GPU cores noile tastaturi conțin și un buton cu Touch ID, denumit de Apple „Wireless Touch ID”.

iMac cu 8CPU/7CPU cores începe de la 1299$, iar cel cu 8/8 de la 1499$. Comenzile pot fi făcute începând din 30.04 livrarea lui fiind programată pe sfârșitul lui mai.

iMac M1 Info

 

Mergi sus↑

6. iPad Pro 12.9″ cu M1 și ecran mini-LED

În categoria iPad vom avea două modele, cel de 11″ și cel de 12.9″ care pe lângă SoC M1 o să aibe și ecran cu tehnologie mini-LED numit Liquid Retina XDR.

Liquid Retina XDRVom avea 10.000 de mini-LED care pot fi controlate independent, iar imaginea rezultată este mult mai clară chiar și într-un mediu întunecat.

Aici avem 50% performanțe în CPU și 40% pentru GPU. 4 boxe cu sunet Spatial Audio. Vom avea suport pentru controllerul PS5 într-un timp de utilizare de 1 zi. După cum spune și Apple avem All day battery life. Noile modele vin cu opțiunea de până la 2TB de stocare.

Portul USB-C va fi și Thunderbolt 4 iar cu ajutorul lui vom putea conecta chiar și un monitor extern. Bazat pe tehnologia 5G mmWave noul iPad Pro 12.9″ va putea primi/transmite date de până la 4Gbps, desigur aici vorbim de un mediu curat, fără interferențe și cu un semnal foarte bun.

Camere sunt îmbunătățite avem un wide-angle pe spate cu Smart HDR cu LiDAR, o cameră frontală cu Face ID și o nouă opțiune Center Stage. Folosind Center Stage noi vom fi în mijlocul acțiunii.

Funcționează cu Apple Pencil și Magic Keyboard pentru iPad, posibil ca în viitor să vedem noi upgrade-uri pentru cele două accesorii. Ca și toate celelalte produse și iPad Pro este „prieten cu mediul”.

Prețurile pornesc de la 799$ pentru iPad Pro 11″ și 1099 pentru iPad Pro 12.9″ cu M1. Comenzile după data de 30.04 și vor fi livrate tot la sfârșitul lunii mai.

Mergi sus↑

Concluzie

Noile chip-uri SoC M1 create de Apple vor deschide foarte multe oportunități, iar interconectarea produselor în ecosistem e mai ușoară ca niciodată. Vom putea rula aplicații de pe iPhone pe iPad, iMac sau MacBook fără nici cea mai mică problemă.

Din prezentarea de aseară voi alege să cumpăr un AirTag pentru moment (văd mai târziu dacă voi mai avea nevoie și de altele). Voi descoperi Apple Podcasts mai în detaliu mai ales că majoritatea podcasturilor făcute de mine până acum se află și pe Apple Podcasts. 

Cei care vor să revadă conferința integral pot intra aici sau pot urmări evenimentul în 11 minute.

Sunt curios să aflu și părerea voastră despre acest eveniment, dar mai mult ce o să vă cumpărați.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu