AirTag este un dispozitiv de urmărire ce va fi prezentat de Apple în următorul eveniment din aprilie. Acesta poate fi utilizat pentru a găsi diverse obiecte folosind un iPhone, conexiunea bluetooth dar și serverele Apple pentru identificarea acestuia.

Apple AirTag

Va beneficia și de tehnologia ultra-wideband (UWB) dar și de o baterie ce poate fi înlocuită destul de ușor având o autonomie de 30-60 zile (zvon).

Pe începutul lunii martie cei de la 9to5mac au scris că în versiunea iOS 14.5 beta au fost găsite poze cu „chei, bicicletă, rucsac, bagaj/troler sau căști” indicând faptul că odată cu noua versiune vom putea utiliza și AirTags.

Preț și dimensiuni

  • AirTag va costa doar 39$, puțin mai scump decât Samsung SmartTag (29$) sau Tile Pro (35$)
  • Dimensiuni 32mm x 32mm x 6mm
  • Formă rotundă

Cum funcționează?

AirTag se împerechează cu iPhone-ul tău, iar acesta preia UUID-ul AirTag și va fi înregistrat în serverele Apple. Dacă iPhone-ul tău nu mai este în raza de acțiune bluetooth atunci AirTag emite un semnal care poate fi recepționat de orice alt iPhone din aria respectivă cu ajutorul căruia se poate indentifica locația exactă (aprox o rază de 10m).

Când este localizat, tu vei primi o notificare pe iPhone cu locația lui în aplicația Find My. Cei care vor trece pe lângă și vor recepționa semnalul lui nu vor ști niciodată că iPhone-ul lor a interacționat cu AirTag-ul tău.

Procesul este destul de simplu:

  • AirTag trimite un semnal
  • un dispozitiv iPhone trimite către serverele Apple locația lui
  • tu primești notificare cu locația.

Cam același principiu este cu AML (Advanced Mobile Location) folosit pentru a trimite coordonatele tale în cazul unui accident către 112.

Dacă va fi prezentat luna următoare, ți-ai cumpăra AirTag?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu