Odată cu lansarea lui Galaxy S21, Samsung a prezentat și Galaxy SmartTag cu ajutorul căruia poți localiza obiecte pierdute cum ar fi chei, bagaje sau alte obiecte/animale.

Încă de anul trecut se zvonește că Apple lucrează la un astfel de sistem numit AirTags însă până în acest moment nu a fost prezentat publicului, motiv pentru care Samsung s-a hotărât să iasă în față și să prezinte ei acest „breloc”.

Galaxy SmartTag are un emițător bluetooth 5.0 LE (low-energy) cu ajutorul căruia orice dispozitiv aflat în zona s-a poate detecta obiectul la care a fost atașat. Acesta are o baterie CR2032 care după un anumit timp va trebui schimbată. Din spusele lor această baterie poate să ofere o autonomie de câteva luni.

În aplicația SmartThing găsim secțiunea Find de unde putem localiza dispozitivul. Acesta transmite din când în când câte un semnal bluetooth pentru orice telefon sau tabletă Samsung. Când un dispozitiv Samsung detectează acest semnal, îl trimite către serverele Samsung care îți va transmite ție pe telefon că dispozitivul a fost găsit + locația acestuia.

Folosind acest „breloc” puteți afla mai repede unde vă sunt cheile sau obiectele pe care le pierdeți destul de des, precum și bagajul de cală dacă ați călătorit cu avionul și ați rămas fără troller.

Galaxy SmartTag poate emite un sunet atunci când îl căutați ca să fie mai ușor de găsit când sunteți aproape de el. Există și un buton (shortcut) care poate fi setat să facă anumite acțiuni prin aplicația SmartThings.

Prețul este de:

Ați cumpăra un astfel de dispozitiv? Vă este util?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu