Mai avem 3 săptămâni până la conferința anuală WWDC23 unde vom putea vedea noile sisteme de operare iOS 17, macOS 14 și watchOS 10. Alături de ele conform zvonurilor va fi prezentat Apple Glasses, primul dispozitiv AR/VR dezvoltat de Apple care va avea la bază propriul sistem de operare numit xrOS

Apple xrOS Trademark

Înregistrarea de acum este făcută tot prin firma Realityo Systems LLC deținută de Apple care a înregistrat încă de anul trecut cuvintele: Reality One, RealityOS, Reality Pro și Reality Processor. Pe internet au apărut diverse concepte ale ochelarilor Apple, cert este că până acum nu știm exact cum vor arăta, ce știm sigur e că va avea un preț de 3000$ la lansare, urmând ca anul viitor să fie lansată și o versiune mai puțin performantă la un preț mult mai accesibil.

Inițial Apple a ales numele realityOS pentru sistemul de operare care va funcționa pe baza lui iPadOS conform ultimelor zvonuri lansate de Mark Gurman însă rămâne să vedem care va fi numele ales. Dacă ochelarii Apple vor rula un sistem iPadOS modificat vom putea edita direct în Final Cut Pro utilizând realitatea virtuală / inteligența artificială. Cred că doar așa vom vedea cum arată versiunea simplă de macOS Mendocino despre care s-a tot vorbit anul trecut.

Conform fondatorului Oculus, Palmer Luckey acesta se pare că a testat noul dispozitiv AR și a scris doar atât pe Twitter:

xrOS sau realityOS, care crezi că va fi numele ales de Apple? Lasă în comentarii răspunsul tău.

Sursă: wccftech.com / wccftech.com via macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu