Ieri am aflat că DaVinci Resolve o să își facă debutul pe iPadOS în curând datorită noilor cipuri Apple Silicon M2. Astăzi aflăm că aceleași cipuri M2 pot rula o versiune simplă de macOS care este în teste de către Apple.

MacBook Pro M1 cu SideCar pe iPad Pro M1

Dacă se poate folosi macOS pe iPad (și nu văd de ce nu s-ar putea pentru că avem aceleași cipuri) de ce nu renunță Apple la iPadOS ca să folosească doar macOS? Avem aproape aceleași diagonale pe tabletele iPad ca și pe Mac-uri, hardware-ul este pregătit pentru o astfel de trecere, iar partea de software nu mai trebuie complicată așa cum este acum pe iPadOS.

Zilele trecute am descoperit faptul că pot transfera conținutul Apple TV+ de pe MacBook pe iPad Pro 11 M1 folosind AirPlay. Astfel, te poți uita la filme sau poți interacționa cu sistemul de operare la fel ca și pe MacBook. Poți deschide Safari, poți naviga, poți face exact același lucru.

iPad Pro 11 M1 Apple TV+ SideCar

Acuma am descoperit și SideCar, opțiunea prin care putem face acest lucru până când Apple va lansa macOS Ventura pentru a putea folosi cu adevărat o tabletă iPad Pro ca al doilea monitor.

iPad Pro 11 M1 Apple TV+ SideCar Multitasking

Următoarea versiune după macOS Ventura ar fi macOS Mendocino și va fi lansată anul viitor în toamnă. Până atunci lăsăm zvonurile pe seama celebrilor zvonaci care ne vor aduce informații „din interior”. Mai multe detalii vom afla oficial anul viitor în vară când se va ține WWDC23, conferința dedicată dezvoltatoriilor de aplicații când se vor lansa și primele variante beta.

Versiunea simplă de macOS Mendocino ar urma să funcționeze doar pe modelele iPad Pro M2, însă conform spuselor lui Majin Bu, aceasta ar funcționa și pe variantele iPad Pro M1. Deși Apple își dorește mai multe vânzări, este posibil ca „acest nou feature” să fie exclusiv pe tabletele iPad Pro cu M2 sau M3.

Această implementare este posibil să nu înlocuiască de tot iPadOS, însă ar putea permite utilizatorilor să profite de toată puterea cipurilor și să își continue munca folosind aplicații de editare video dedicate cum sunt DaVinci Resolve, Final Cut Pro, Adobe After Effects sau ScreenFlow.

Sună interesant. Voi ce părere aveți?

Sursă: wccftech.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu