După modelul China, unde Apple a fost obligată să ofere acces la datele personale ale utilizatorilor din iCloud și să blocheze diverse aplicații în App Store, iată că Indonezia procedează la fel și cere companiei Apple acces la datele din iCloud sau vor fi interziși.

Apple este obligată în Indonezia să ofere acces guvernului la datele personale ale utilizatorilor din iCloud
Apple este obligată în Indonezia să ofere acces guvernului la datele personale ale utilizatorilor din iCloud

Pe lângă Apple, alte companii mari precum Meta, TikTok, Twitter, Microsoft, Google, Amazon, Netflix și Spotify au semnat actul propus de guvernul Indonezian pentru a cenzura conținutul, de a șterge mesajele, de a bana utilizatorii sau de a îi urmări pe rețelele sociale pentru a fi trași la răspundere. Un fel de comunism 2.0, unde totul este monitorizat, iar informațiile „pe care le primești” să fie doar cele aprobate de guvern. Același tip de cenzură a fost cerut și de Putin pentru Rusia.

Un fel de lege ca și la noi unde nu mai ai voie să zici nimic de președinte, guvern sau partide. Adică mai pe scurt, cenzură!

Apple nu a semnat documentul până în acest moment, însă dacă nu o va face riscă să fie interziși în Indonezia. Totuși, vorbim de o populație de 273.5 milioane de oameni.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu