Guvernul Romaniei platforma fake news

Cam așa sună mesajul statului român care vrea să creeze o platformă cu ajutorul căreia să scaneze mediul online pentru dezinformări sau fake news cum se zice în zilele noastre. Cine asociază guvernul, preşedintele şi premierul cu corupţia ori incompetenţa e suspect de propagandă rusă.

Exact așa începe cenzura, adică un grup de lucru de la DSU, Guvernul României și niște ONG-uri pregătesc o platformă pentru a ascana blogurile și rețelele sociale pentru dezinformări privind situația din Ucraina … pentru început. Până astăzi fiecare minister trebuie să vină cu observații pentru cuvintele cheie care să fie incluse în această platformă.

Exact ca la Facebook, scrii ceva, algoritmul zice că ai scris altceva și ești restricționat pentru câteva zile. Un lucru românesc făcut pe genunchi pe repede înainte, la fel ca toate măsurile și platformele create în pandemie.

Potrivit propunerilor transmise, prima dintre combinaţiile de cuvinte care vor aprinde becuri roşii de posibilă dezinformare şi propaganda rusă în algoritmii platformei este cea care ar asocia, în acelaşi text, Guvernul, premierul Nicolae Ciucă sau preşedintele Iohannis cu un context de “corupţie” ori “incompetenţă”, având ca marker de dezinformare expresii precum “mizerie” sau “furtişag”.

 

Pentru presa de investigaţie, spre exemplu, orice articol care ar semnala acte de corupţie, incompetenţă sau alte deficienţe în Executiv l-ar face pe autor suspect de a fi agent al propagandei ruse în algoritmii platformei. La fel, orice postare similară pe bloguri sau pe reţele sociale”, explică Profit.ro

→ o carte excelentă pe eMAG (32 lei): Fake News în Epoca de Aur scrisă de Ioan T. Morar

Deci orice zici despre „minunații” conducători o să dispară din online și o să te sune băieții să dai cu subsemnatul că nu ești propagandist rus. Incredibil!

Sursă: news.ro


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu