De la 01 ianuarie 2019 angajații care parchează în zona roșie a Timișoarei vor avea o surpriză imensă. Zona roșie devine zonă verde și se poate staționa maxim 1 oră pentru un sms trimis. Costul unui sms este de 0.75 euro + TVA, iar cei care lucrează 8 ore trebuie să trimită 8 sms-uri.

Pentru un calcul simplu 8 x 0.75 euro = 6 euro x 1.19 (TVA) = 7.14 euro cu TVA = 33.20 lei cu TVA. Astfel o zi de muncă pentru salariat înseamnă 33.20 lei ori 5 zile pe săptămână ori 4 săptămâni înseamnă 664.02 lei, doar parcarea. Frumos, nu?

Zona roșie
Zona roșie va deveni Zonă Verde în Centrul Timișoarei

Sunt două parcări cu plată obosite care sunt pline tot timpul după ora 09.00, altele nici supraetajate nici subterane nu mai avem, iar Nicu se crede în Barcelona sau în alte țări cu apă caldă și cu benzi pentru autobuze, biciclete și mopede.

În acest fel Robu, primarul Timișoarei vrea să elibereze centrul de mașini pentru că s-a săturat de semafoarele sale inteligente și crede că Timișoara e sufocată de mașini mai ales în centrul orașului. Acum câteva săptămâni, Nicoale Robu a inițiat un sondaj pe facebook prin care cerea părerea locuitorilor referitor la acest aspect legat de parcarea din centrul orașului în zona roșie.

Pe lângă angajați sunt și foarte mulți locatari care stau în zona roșie, aceștia vor avea de ales între a plăti zilnic cu sms ori de a își muta mașinile în altă zonă până la ora 17.00 de când nu mai este valabil TimPark.

Eu înțeleg că vrea să o facă capitală europeană sau că vrea să ia fața la Cluj (care este peste Timișoara, btw) dar nu ai cum să îți bați joc de proprii locuitori ai urbei. Colac peste pupăză, o să vrea în viitor să interzică și mașinile în zona centrală, după ce Piața Unirii, Piața Libertății și zonele învecinate au fost făcute zone pietonale.

Această modificare se va supune la vot în consiliul local care este condus tot de el, oare va trece?

Ca să aveți un an 2019 minunat, Robu a anuțat căci va mări impozitele pe apartamente dar și pe mașinile cu motoare sub 2000cmc, acestea fiind și cele mai multe.


#update 28.11: Nicolae Robu s-a răzgândit și și-a dat seama că fără un transport public pus la punct nu poți închide centrul orașului. Aștept punerea în funcțiune a radarelor instalate în toate intersecțiile, astfel încât nesimțitii din trafic să rămână fără carnete!

Am decis sa continuam pe Timpark ca si pana acum si, cel putin deocamdata, sa nu scoatem abonamentele din zona centrala, unde era in plan. Eu am facut si un sondaj pe Facebook si majoritatea a dorit sa se scoata abonamentele. N-am gasit solutie ca sa facem brusc lucrul acesta si totodata sa asiguram alternative pentru cei ce vin la lucru in zona centrala.

Vom continua cu imbunanatirea conditiilor de transport public. Continuam, dar suntem inca departe de ceea ce ne dorim si de ceea ce isi doresc timisorenii pentru transportul public. In 2019 vom avea in mod cert mai putin timp de asteptare pe toate liniile si atunci si interesul va fi mai mare sa se foloseasca transportul public si sa se lase masina acasa si noi vom putea atunci sa interzicem abonamentele in zona centrala, pentru ca nu e normal ca o masina sa stea de dimineata pana seara intr-o zona de rulaj. Deci, deocamdata, lasam lucrurile asa, a declarat primarul Nicolae Robu pentru opiniatimisoarei.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • Iubeam Timișoara, am fost mândrii de acest oraș, si eu si familia mea,
  Ne-am născut, am copilărit, am crescut si mi-am crescut si copiii, trăind 50 de ani din viata in acest oraș care a fost superb. Iar aici trebuie subliniata expresia „a fost”

  Din păcate, ceea ce nu au reușit comuniștii sa distrug (istoria, înțelegerea inter-etnica si spiritul acestui oraș), a reuști un parvenit si turma lui.
  Din păcate, musiu Robu si echipa dansului de asa-zis profesioniști, demonstrează pe zi ce trece ca idioțenia si neprofesionalismul sunt aplicate la cote maxime.

  Cu durere, nu cu ura, in suflet, va spunem ca am iubit acest oraș cosmopolit care la ora aceasta este redus de niște inculți si prosti gospodari doar la un kitsch si arhitectural, si urbanistic si administrativ in care se simte murdăria si fizica si sufleteasca.

  Am iubit acest oraș cu tot sufletul, dar acesta iubire a fost constant distrusa de acești farisei fuduli, trădându-ne constant, iar acum a venit momentul sa acceptam sa părăsim iubirea care ne-a definit viata si sa mergem pe alt drum, într-un alt loc in care oamenii care si-au angajat administratorii sunt respectați si compensați pentru încrederea acordata de alegători, de locuitori, de concetadini, de vecinii tai, prin prestarea unor servicii cu cap, cu viziune, de calitate si intradevar. pentru viitor.

  Primăriei si Consiliului Local al Timișorii (inclusiv tuturor celor care promovați proiecte stupide si megalomaniace in defavoarea calității si siguranței vieții)
  !!! Sa va fie rușine !!! Si va doresc sa primiți același lucru, aceiași atitudine, aceleași servicii de aceiași calitate, la fel cu cele le dați !!!

 • Domnule @dan este foarte trist sa vezi ca oameni care s-au nascut, au crescut si copilarit aici, aleg sa plece in alte parti din cauza vecinilor, a celor care au populat orasul si a celor care il conduc. Din pacate pe vremea lui Ciuhandru nu s-a facut nimic, iar acum se incearca marea cu sarea. Ati ales tot un oras din Romania sau peste granita?

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu