Funcția Picture in Picture pentru YouTube este activă din toamna anului trecut, iar în luna aprilia 2022 cei de la Google au anunțat oficial că această opțiune va fi disponibilă în curând pe iOS și iPadOS.

YouTube PiP - Picture in Picture activ

Cine poate activa Picture in Picture?

  • utilizatorii Premium de oriunde de pe glob
  • utilizatorii non-Premium doar din US, urmând ca apoi să fie disponibilă gratuit pentru toată lumea
  • utilizatorii non-Premium nu pot folosi PiP pentru muzică și nu pot vedea anumite tipuri de conținut video

Cum activăm PiP?

Trebuie să avem minim iOS 15 pentru a beneficia de această funcție în care să vedem clipurile atunci când ieșim din aplicație.

  • activăm PiP din meniul iOS → General → Picture in Picture → On
  • intrăm în aplicația YouTube → Settings → General → Picture in Picture → On

Cum dezactivăm PiP?

Aceeași pași din meniul iOS sau din setările aplicației YouTube și selectăm bifa pe Off sau Oprit. Dacă nu dorim să vedem clipurile în PiP putem apăsa X în colț pentru a închide fereastra sau putem închide cu totul aplicația din background.

YouTube PiP ionica


#update 12.07.2022 – 18:40 – este posibil să nu apară opțiunea PiP la toată lumea în meniul YouTube, chiar dacă aveți și Premium activat. Eu zic că mai trebuie să dureze 1-2 zile până când va fi disponibil pentru toată lumea.

20:49 – există o problemă la anumiți utilizatori care au opțiunea Premium, dar cărora nu le funcționează PiP primind mesajul “Music content can not be played in Picture in Picture”. Adică orice videoclip este considerat ca și muzică și nu poate fi afișat în PiP. Foarte ciudat pentru că având Premium poți asculta fără probleme și muzică. Sunt foarte multe mesaje către YouTube care investighează această problemă, urmând să scoată un update la aplicație în curând.

YouTube PiP Music content can not be played in picture-in-picture PiP error

Am deschis și un ticket pe forumul Google, vedem ce se întâmplă și când se rezolvă. Thread-ul este aici.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu