Cam așa sună o parte din mesajele și comentariile de pe internet la adresa Apple când vine vorba de cabluri de încărcare și adaptoare. Bun, din decembrie 2024 intră în vigoare legea UE care introduce portul universal USB-C pentru orice fel de dispozitiv electronic ce se va vinde în Europa.

Nintendo Switch

Ieri, m-am confruntat cu o situație ciudată aș spune. Folosesc un Nintendo Switch cu HUB pentru televizor care vine și cu încărcare automată pentru consolă. În cutia lui există un singur adaptor de priză cu cablu USB-C care poate fi folosit pentru a încărca consola sau pentru a da curent HUB-ului dacă îl conectăm printr-un cablu HDMI la un televizor.

ofertă Nintendo Switch la 1499 lei

Pentru că a trebuit să îl scot din priză ca să bag încărcătorul manetelor de Play Station 5 aceasta s-a descărcat complet. Am vrut să mă joc ceva cu David, neavând baterie am conectat-o la încărcătorul Ugreen 65W pe care îl folosesc ca să îmi încarc iPhone-ul și iPad-ul. Mi-a arătat pe ecran că bateria este descărcată, după ce l-am conectat la cablul USB-C pentru iPad a început să încarce. L-am lăsat pe pat și mi-am văzut de treabă. După vreo 2-3 ore am vrut să o pornesc și surpriză. Era în același stadiu de baterie roșie cu semnul că încarcă.

Ugreen PD Fast Charger 65W

Am luat cablul și adaptorul Xiaomi, am conectat consola și am așteptat o noapte întreagă. Azi dimineață tot în același stadiu.

Incarcator Xiaomi

Am luat consola Nintendo Switch și am început să o verific să văd ce putere de încărcare are nevoie mai ales că am crezut inițial că s-a dus bateria și trebuie să o trimit în service. Am cumpărat-o anul trecut de Paște, deci e în garanție și aia e.

Incarcator Nintendo Switch

Apoi, mi-a picat fisa și am luat cablul cu adaptorul ei Nintendo, l-am băgat în priză și am așteptat să văd dacă încarcă. Ce să vezi, după 10 minute era deja la 4-5% …

Detalii tehnice:

 • Nintendo Switch curent de intrare 15V la 2.6A.
 • Adaptor Nintendo 5V la 1.5A (7.5W) și 15V la 2.6A (39W)
 • Adaptor Ugreen maxim 20V la 3.26A (65W)
 • Adaptor Xiaomi 11V la 3A (33W)

Și acum vă întreb, de ce nu pot încărca consola Nintendo Switch și cu alte adaptoare/cabluri? Dacă tot facem port universal, haideți să fie universal …


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • Asa am patit eu la un ASUS ROG Zephyrus M16 incercand sa-l incarc cu alimentator de OnePlus (160W). Incarca cu maxim 20/30W, in conditiile in care cu un alimentator de la Baseus se ducea pana in 100W.
  Asta se intampla din cauza faptului ca este o versiune veche (poate chiar inexistenta in cazul Nintendo-ului tau, nu stiu) de Quick Charge si nu stie sa negocieze puterea pe care sa o „traga” din alimentator.

  • La Asus ar trebui sa mearga. Langa Motorola ar trebui sa fie cel mai bun incarcator, poate a fost o situatie locala. Am incarcat cam tot cu cel de la Asus, chair daca nu la viteza maxima.

  • Sebastian, adaptorul de priză știe mai multe tipuri de viteze 5V, 10V, 15V adică el își trage cât îi trebuie că oricum nu o să ajungă la quick charge sau la 65W în puterea lui maximă. Ma frapat faptul că nu încărca deloc deși cu același adaptor îmi încarc iPad, MacBook, căștile, microfoanele, bateria externă …

  • Poate sa stie cum vrea el, daca firele alea in interior nu sunt la fel cu cele de pe celalalt dispozitiv: pa-pa.

  • Cum așa bre, vrei să zici că USB-C nu e USB-C peste tot? 😀

 • Am discutat pe blog legat de asta. Chiar daca e aceeasi mufa, in interior sunt legate diferit firele. Unii limiteaza incarcarea rapida, altii limiteaza de tot. Patesc frecvent sa nu pot incarca cu cabluri de la Huawei telefoane de la Samsung, de exemplu. Mai sunt si altele.

  Solutia e sa faci „trenulet” bagi intr-o baterie externa si „incarci prin ea”.

  • Trist sincer. Se lăudau ăștia că ei au USB-C și folosesc peste tot, ei bine se pare că e doar de marketing. Am vrut să nu mai scot cablurile de la televizor ca apoi să le aranjez din nou … Sunt curios dacă încarcă cu cablul USB-C de la MacBook. Testez și revin.

  • Confirm, se încarcă cu adaptorul de priză 65W și cablul de la MacBook.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu