Trebuie să recunosc căci coroana de Apple Watch e tot farmecul acestui ceas. O schimbare cu un sistem optic doar prin atingere în sus sau în jos mi se pare aiurea.

Desigur, au investit o căruță de bani în sistemul din spatele coroanei digitale, iar acum să o dea la o parte … mai ales că au introdus și sistemul EKG pentru Apple Watch 4 și 5.

Coroana cu modul haptic activat e senzație, mai ales că tot timpul ai nevoie de scroll up/down iar cu ajutorul ei e foarte ușor. Având un sistem optic trebuie să tot freci degetul în sus și în jos, ba merge, ba nu merge ești ud pe mână nu îți preia comanda ești unsuros la fel.

În cursul zilei de astăzi oficiul pentru Patente din US a publicat un nou patent înregistrat de Apple care ne spune că anul acesta sau cel viitor ne va aduce un Apple Watch fără coroană dar cu un sistem optic. Sistemul optic va putea înregistra gesturi și atingeri. Alegerea unui astfel de sistem din partea Apple ar putea fi cauzată de o cădere a ceasului pe partea cu coroana distrugând-o făcând ceasul inutilizabil.

După cum știm Apple vrea să optimizeze tot spațiul din interioriul ceasului, iar sistemul din spatele acestei coroane digitale consumă destul de mult, iar acel loc ar putea fi înlocuit cu un chip care să aducă alte funcținalități.

Posibil să vedem un viitor Touch ID pe Apple Watch împreună cu EKG? Se pot face multe cu acel senzor optic. Acest sistem poate include senzori pentru atingere ușoară/forțată, senzori optici sau de proximitate.

Sunt multe patente înregistrate de Apple în anii anterior însă foarte puține au fost implementate în produsele lor așa că nu îmi fac prea mari sperațe că vom vedea un Apple Watch 6 cu sistem optic.

Voi ce părere aveți, ați renunța la coroană pentru un buton tactil?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu