Senatorul american Michael Bennet cere companiei Apple și Google să retragă dîn App Store și Play Store aplicația TikTok deținută de China, motivul fiind siguranța națională prin furt de date personale și informații.

TikTok ar urma să fie retrasă din App Store și Play Store
TikTok ar urma să fie retrasă din App Store și Play Store

Cu toții știm că recent s-au descoperit breșe de securitate în toate marile aplicații de social media, iar Facebook și TikTok au fost prinse că înregistrează tot ceea ce fac utilizatorii. În 2020 când președinte era Donal Trump, acesta a vrut să interzică platforma TikTok pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americii, însă nu a reușit. Nu se știe nici acum dacă Apple sau Google vor retrage aplicația din magazinele lor, așteptăm.

În scrisoara lui Bennet sunt menționate următoarele:

Partidul Comunist Chinez prin ByteDance compania care a creat TikTok nu ar trebui să aibă puterea de a acumula atât de multe date despre poporul american.

Știți ce este interesant? Orice companie mare din lume poate fi deținută de un chinez, în schimb nimeni nu poate deține o companie mare în China pentru că acolo totul este controlat de sus (vezi scandalul Apple vs China)

Sincer, m-aș bucura dacă America ar bloca utilizarea TikTok ca apoi UE să facă la fel. Câtă mizerie, ciobăneală și promovare de centuriste, incredibil.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu