Vă spuneam la sfârșitul lunii iulie că aplicația TikTok este concepută să fure date de pe telefonul tău, apoi colectează toate datele și de pe alte dispozitive unde ai folosit contul tău.

TikTok folosește un keylogger pentru a înregistra tot faci tu pe telefon

Din păcate aplicația TikTok conține un cod Javascript care este menit să înregistreze toate interacțiunile voastre cu aplicația și alte aplicații, inclusiv ce tastați voi pe tastatură. Acest cod a fost descoperit de un inginer în securitate numit Felix Krause, care a trimis o solicitare mai departe către TikTok și Apple.

A primit răspuns doar de la TikTok care spune că acel cod nu este folosit în scopuri dăunătoare. Deci codul există, chiar ei au confirmat asta „însă ne spun că totul e ok”. Cum ar fi dacă hackerii ar pune mâna pe acele date de la miliarde de utilizatori?

Până în acest moment Apple nu a oferit un punct de vedere, aplicația TikTok încă mai există în App Store și probabil nu va fi retrasă. Din păcate nu am auzit nimic de la Comisia Europeană să intervină pe acest subiect legat de GDPR, posibil să se aplice doar unde vor și la cine vor, însă un astfel de furt de date nu ar trebui permis niciunde în lume, mai ales că trăim în era digitală unde toate informațiile chiar și personale se află pe internet.

Același inginer a găsit un alt tip de cod Javascript ascuns în aplicațiile Facebook și Instagram care face același lucru, probabil creat după ce Apple a introdus opțiunea de App Tracking Transparency.

Până atunci, vă recomand să vă protejați datele, să vă setați parole complexe, să folosiți 2FA sau o aplicație de tip autentificator, să vă opriți ATT și să nu permiteți cookie-uri de la companiile menționate în articol.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu