Apple urmează să fie acuzată oficial de către reprezentanții UE de practici anticoncurențiale privind serviciul Apple Pay disponibil pe iPhone și Apple Watch. Anunțul va fi făcut săptămâna următoare conform celor de la The Financial Times.

Apple va fi acuzată de UE privind restricția NFC a Apple Pay

Conform celor de la UE, Apple deține monopolul privind system de plăți mobil de pe iPhone și Apple Watch, își promovează propriile servicii și restricționează accesul la NFC pentru alte companii care ar putea să ofere și ei soluții de plată.

Comisia Europeană cu ideile ei tâmpite nu înțelege un singur lucru: Apple este o soluție alternativă la tot ceea ce există pe piață unde fiecare alege între iOS și Android. Vrei să fii deschis să ai tot ce vrei, îți cumperi Android, vrei securitate și calitate îți cumperi iPhone, dar nu te băga în bucătăria fiecăruia, mai ales că Apple a băgat miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare ca să se diferențieze de concurență și vine UE să zică că toată lumea poate să vină să se cace în bucătăria lor pentru că trebuie să fie „open”.

Aceeași mizerie și cu portul unic USB-C ce se vrea implementat tot de UE în următorii ani.

Exact ce zicea Tim Cook în conferința iapp pentru privacy: tehnologia se împarte în 3 categorii, cine o folosește, cine o construiește și cine face regulile. În cazul nostru UE face regulile, iar bine nu va fi!

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • Pentru că nicăieri pe lumea asta o poziție dominantă nu a fost benefică consumatorului pe termen lung. Sincer, mă așteptam să se întâmple asta de mult timp, nu știu de ce UE s-a mișcat așa greu.

  Deschiderea accesului la plăți prin NFC înseamnă doar că utilizatorii vor avea opțiunea de a alege între Apple Pay și platforma de plată dezvoltată de bancă, exact așa cum e la Android, unde îți poți înrola cardul în Android Pay, sau îl poți folosi cu aplicația de plată a băncii. Nu înseamnă că Apple Pay va deveni mai puțin sigur, pentru că nu va avea nimeni acces la “măruntaiele” Apple

  • Păi asta și spuneam Cătălin, nu vreau ca Apple să deschidă nimic. Dacă cineva vrea să ofere soluții și servicii să își creeze propriile sisteme NU prin Apple. Au muncit, au băgat bani în R&D, pentru ce să facem acum totul open-source, doar pentru că așa vrea UE. Să își facă UE sistem de operare, sistem de plăți, aplicații și port usb-c și cine vrea să le folosească. Ce fac alții nu mă interesează.

  • Păi tocmai asta e treaba, că UE nu cere deschiderea sistemului de plăți Apple Pay, ci acces la NFC pentru a permite terților să-și facă sisteme alternative

  • Tertii sa isi faca propriile lor sisteme de operare cu propriile lor sisteme de plati, cu proprii lor bani nu prin Apple. Tocmai asta e ideea. Daca nu le place sa mearga pe Android sau MIUI.

  • Păi de ce, că e în interesul consumatorului să aibă alternative 🙂
   Pe mine mă bucură orice fel de concurență

  • Și pe mine mă bucură, Apple vs Restul 😛

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu