Apple TV 4K inglobează un pachet de servicii înclus intr-o mică cutie cu ajutorul căreia ne putem uita la filme, show-uri, putem asculta muzică, ne putem juca, putem face exerciții, iar din toamnă vom putea iniția/primi apeluri video prin FaceTime.

tvOS 17 integrează FaceTime în Apple TV 4K folosind Continuity Camera

Din păcate, pentru a putea iniția/primi apeluri video prin FaceTime trebuie să ne folosim propriul iPhone pentru a beneficia de Continuity Camera și Center Stage. Aplicații populare precum Zoom și Webex vor fi integrate și ele în tvOS 17 pe sfârșitul anului.

tvOS 17 aduce un nou Control Center asemănător cu cel de pe iPhone și iPad de unde avem mai multe opțiuni pentru a vedea ce căști AirPods sunt conectate la Apple TV, ce melodie ascult, dacă este disponbil Dolby Atmos, ce tipuri de controale audio sunt activate (Noise Control, Conversation Awarness), detalii din aplicația Home (camere, becuri, termostate inteligente, etc) precum și meniul de jocuri, accesibilitate, Do Not Disturb, butonul de Power și utilizatorii conectați.

tvOS 17 Control Center

Principalele aplicații tv+ și Fitness+ nu sunt disponibile în România, iar dacă alegeți să vă cumpărați un Apple TV 4K, trebuie să folosiți un cont Apple ID de SUA. Eu cel puțin sper ca până anul viitor să avem și noi toate serviciile Apple, mai ales că din toamnă iOS 17 introduce tastatura predictivă în limba română.

Cu ajutorul unui iPhone poți căuta telecomanda de la Apple TV în caz că nu o mai găsești prin casă și „s-a ascuns”. O să avem și suport VPN pentru diverse categorii enterprise sau educaționale, mici ajustări pe partea de funcționare, suport Dolby Vision 8.1 și integrare completă cu HomePod mini și HomePod 2.

Cam acestea sunt noutățile din tvOS 17 ce urmează a fi lansat în această toamnă alături de restul sistemelor de operare Apple și prezentat în stilul caracteristic.

Sursă: apple.com/newsroom


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu