Licitația pentru rețeaua 5G în România a fost amânată pentru primăvara lui 2020. Anul acesta în vară Digi Mobil, Orange și Vodafone au testat cu ajutorul câtorva antene această nouă tehnologie.

Nu înțeleg cum orange poate da spre vânzare abonamente 5G, banda rețelei ne fiind încă licitată sau fac și ei o șmecherie ca Verizon sau AT&T bagă 5Ge? Adică un 4G doar că pe display îți apare 5G. Mișto, plăteți 25 € pe lună (după cum zicea Buhnici) și ai 5G doar într-un anumit punct în rest folosești doar 4G.

Abia peste 3-5 ani vom putea spune că e ok, că avem semnal 5G, telefoane compatibile, iar companiile de telefonie mobilă au investit suficient în infrastructură. Din punctul meu de vedere aș vrea să văd 4G peste tot, în vârf de munte, pe stradă sau în beciul blocului.

Xiaomi Mi 9 Front & Back

Desigur, rețeaua 5G după cum spunea și MKBHD trebuie dezvoltată concomitent cu cea 4G/LTE tocmai pentru că nu emite semnal pe o rază mare acesta fiind restrâns până la 100m/antenă.

În cadrul China Mobile Global conference, CEO-ul Xiaomi a spus că toate telefoanele comercializate în 2020 cu un preț de peste 250 € vor avea chip 5G. Recent au lansat și un televizor foarte subțire, iar din prezentarea lui am putut observa conectivitatea pentru apeluri de voce și video.

Chipurile înglobate în viitoarele telefoane vor fi Qualcomm și MediaTek.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu