Noul sistem de parcare TimPark care inlocuieste vechiul TelPark se pare ca functioneaza sau cel putin „baietii” isi dau interesul sa te amendeze sau sa iti blocheze rotile.

Va spuneam ca urmeaza sa fie modificat acest sistem, iata de aproximativ 2 saptamani el este deja aplicat in toata Timisoara si functioneaza astfel:

  • este impartit in 3 zone (rosu = centru, galben = majoritatea zonelor, albastru = zonele marginase)
  • partea buna este ca acum poti sa iti cumperi abonament direct pe zona fara sa fie nevoie sa cumperi general desi tu parchezi intr-un singur loc
  • preturile sunt acceptabile (general 45lei, rosu 31lei, galben 25lei, albastru 20lei) cred nu sunt sigur. De general si rosu stiu sigur ca atata costa. (Eu detin unul pe zona rosie, pentru centru)
  • felicitari pentru acest nou sistem si sper ca pe viitor sa gasim cel putin parcarile marcate, delimitate cu o banda alba, astfel sa nu se mai parcheze aiurea si sa se ocupe 2 locuri de parcare pentru ca un bizon nu stie sa parcheze.

Acum sa revenim la ceea ce vroiam sa va spun defapt. Ies ieri de la birou, merg cu Delia la Mall pentru ca na … trebuia sa cumparam ceva de la Auchan si asa cum ne-am obisnuit toata parcarea subterana si cea de afara erau arhipline, fiind si vineri. Trecand prin parcarea de afara (cum multi bizoni cu masini de teren) parcau pe trotuar ca doar na, avem 4×4, iar spre suprinderea mea am vazut 3 masini (din care una a fost Evoque, noul model) cu roata blocata de cei de la TimPark. WoW ! Nu mi-a venit sa cred. Inaintez cu masina spre locurile de handicapati unde un „handicapat” era parcat si el cu roata blocata. NU mi-a venit sa cred, deci chiar se poate. NU ramanea decat sa intru subteran sa vedem acum cum stam. Surpriza. Primele 2 locuri pentru cei cu handicap marcate cu ALBASTRU erau ocupate de 2 masini care aveau rotile blocate. Chiar daca m-am invartit 15 minute prin parcare pentru un loc, a meritat si m-am distrat copios.

Din ce am inteles o masina cu roata blocata nu va mai fi ridicata, ea ramane pe loc si amenda pentru deblocare in loc de 150-200 cat era pana acum va fi de aproximativ 540 lei.

Asa va trebuie, mai parcati neregulamentar. Poate asa usor usor vom incepe si noi sa fim civilizati, asa cum ar trebui si sa lasam prostia deoparte.

Blocare roti
Sursa tion.ro

Salutari si la mai multe roti blocate.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu