TelparkTelpark este un sistem de parcare folosit in Timisoara inca de mult timp si care va i-a banii pe „degeaba”. Adica oriunde vrei sa parchezi in Timisoara, exceptand in spatele blocului sau pe zona verde, trebuie sa iti cumperi tichet de parcare pe ora, pe zi, pe luna sau pe an. Niste bani aruncati amproasta pentru niste baieti „destepti” care tre sa faca niste cash pe sama prostilor.
Mai nou, de 1-2 ani s-a implementat si plata prin sms care cateodata este binevenita dar scumpa.

Tarife:
– sms (0,5e +tva pt 1ora de stationare sau 3e +tva pentru 1 zi de stationare)
– Tichete zi 12 lei
– Tichet pe luna ~50lei (difera de cate zile lucratoare are luna)
– Tichet pe an ~600lei (BANI DATI DEGEABA)

E furt pe fata, dar crezi ca intereseaza pe cineva? Nuuuu, e bine si asa rau!

Astfel, dupa ce dl Robu a venit la conducerea Primariei Timisoara a decis ca Telpark-ul sa treaca in subordinea primariei si sa numai fie sub aripa „fiului fostului primar” care a facut bani frumosi si nu a facut nimic pentru parcarile din Timisoara.
De la 1 martie ADP devine SDM si aduce alte planuri tarifare. Din auzite se zice ca tarifele pentru centru o sa creasca extrem de mult, ca sa fie decongestionat traficul cica, va fi impartit la fel pe 3 zone si tot la fel o sa vina baietii sa va faca poze si sa va dea amenzi.

Astazi ma duc sa imi prelungesc abonamentul, sunt curios cat voi plati!

Update: Si uite asa isi bag joc de noi. Va ziceam ieri ca trebuie sa imi prelungesc abonamentul, zis si facut, ies de la lucru, ma sui in masina si ma duc la ADP. Ajung acolo o tanti deja se certa cu un nene de la inregistrari pentru nu stiu ce amenda din 2009 care nu se vede prea bine.
Doua ghisee, una cu 5 oameni si una cu 3, normal ma pun la cea cu 3. Dupa 10 min m-am mutat dincolo ca tanti de la ghiseu se misca cu „talent”.

Acum ii acum, ajung la prietena mea si o intreb, ce tarife vor fi:
Raspunsul vine incet, la fel.
Da cum, nu s-au schimbat?
NU.
Dar cand se vor schimba?
Abia in 15 martie.

Si asa nu mi-am facut abonament decat pe 2 saptamani pentru ca nu pot mai mult ca „obositii” nu au avut timp din noiembrie sa faca toata schimbarile, doar sa ne puna pe noi pe drumuri aiurea.

Acum, dupa cum urmeaza cam ce modificari vor fi:
– vor fi 3 zone, rogu, galben si albastru (ca doar suntem patrioti)
– tarifele vor ramane la fel, adica 45 lei pe luna sau 540 pe an.
– se vor scoate tichetele de parcare pe ora/zi de la chioscurile de ziare.
– se va putea plati abonamentul doar la sediul ADP (sau SDM cum il vor numi ei) si plata prin SMS de pe telefon.
– se vor bloca masinile parcate ilegal, zona verde
– masinile care nu au telpark, vor primi amenda de 70 ron (nu 30 cum era pana acum) iar in 48h daca se achita costa doar 40ron.
– daca vi se va bloca roata ca ati parcat neregulamentar veti plati o amenda de ~570ron (la fel ca si la ridicatul masinii, fara amenda de la politie)

Acestea vor fi noile reguli, acum ele se pot modifica, insa din ce am discutat in proportie 99% cam asa se va intampla.
Hotararea a fost luata prin sedinta publica de catre municipalitatea Timisoarei luni la sediul primariei.

Multumim ca ne luati banii si faceti parcari si le delimitati prin semne si marcaje si avem certitudinea ca masinile noastre nu vor fi lovite. Multumim ca aveti grija de noi. Multumim ca existati.

Ps: „Cica banii nu erau manageriati asa cum trebe, ii aducem la primarie. Sa vedem cum o sa ii managerieze acum Bega Group, ca doar ei sunt „sponsorii” campaniei d-lui Robu si se zvonea de anul trecut ca va ajunge Telparkul la ei.”


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu