CEO-ul Apple, Tim Cook s-a întâlnit cu șefa UE Antitrust, Margrethe Vestager la Apple Park în California pe 12 ianuarie 2024. Întâlnirea a avut loc în contextul unui litigiu în curs între Apple și UE cu privire la sideloadingul aplicațiilor.

Tim Cook s-a întâlnit cu șefa UE Antitrust înainte de termenul limită pentru sideloadingul aplicațiilor

În 2020, UE a lansat o investigație antitrust împotriva Apple, acuzând compania de abuz de poziție dominantă prin impunerea unor restricții asupra vânzării de aplicații terțe în App Store. O parte din aceste restricții includ obligația dezvoltatorilor de aplicații să folosească sistemul de plată Apple și interzicerea sideloadingului aplicațiilor, adică instalarea de aplicații din surse terțe.

UE a cerut Apple să modifice politica sa din App Store până la 15 ianuarie 2024. În caz contrar, UE ar putea lansa o procedură de încălcare a regulilor antitrust.

În cadrul întâlnirii sale cu Vestager, Cook a insistat că politica de App Store a Apple este benefică pentru consumatori și dezvoltatori. El a susținut că sistemul de plată Apple oferă o experiență de plată mai sigură și mai convenabilă pentru utilizatori, iar restricțiile privind sideloadingul sunt necesare pentru a proteja siguranța și integritatea App Store.

Vestager nu a făcut nicio declarație publică după întâlnire. Cu toate acestea, ea a declarat anterior că UE este hotărâtă să asigure o concurență loială în sectorul tehnologic.

Este posibil ca întâlnirea dintre Cook și Vestager să nu fi dus la un acord imediat. Cu toate acestea, este probabil ca UE să continue să preseze Apple.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu