Uniunea Europeană face presiuni asupra tuturor companiile mari de tech să se alinieze noilor reguli impuse prin legea DMA ce va intra în vigoare din martie 2024. O primă cerință impusă celor de la Apple este Sideloading. 

iOS 17.2 indică faptul că Apple va permite sideloading-ul în curând

Asta înseamnă că Apple va trebui să lase la liber instalarea oricărui tip de aplicație din afara magazinului oficial App Store. Să vă așteptați la viruși, date compromise, precum și alte probleme care vor urma după această modificare.

Știu, toți fanii Android sunt foarte fericiți că își vor putea instala în sfârșit aplicații crăckuite pe iPhone!

Vom putea instala aplicații terțe din afara App Store în iOS 17

iOS 17.2 Beta a fost lansat pentru dezvoltatori, iar cei de la 9to5mac au descoperit că printr-un nou framework numit Managed App Distribution care se aseamănă cu cel folosit pentru MDM în cazul companiilor. Noul API poate control descărcarea, instalarea, inclusiv actualizarea unei aplicații dintr-o sursă externă, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că în curând se vor putea instala aplicații din afara App Store.

În plus, tot prin acest API se va putea verifica dacă o aplicație este compatibilă cu un iPhone sau cu versiunea de iOS înainte de a fi instalată.

Mai mult, va exista o opțiune de blocare a anumitor funcții din iOS bazată pe regiuni, adică Apple va putea debloca instalarea aplicațiilor din surse externe doar în Europa, iar restul lumii să nu poată face acest lucru. Dacă stau să mă gândesc bine, după Europa sunt sigur că vor veni și alte țări ca să ceară deblocarea sideloading-ului.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu