Mult discutata opțiune de Sideloading sau instalare de aplicații terțe din afara App Store va fi implementată în următoarea versiune software iOS 17 ce va fi disponibilă din această toamnă după evenimentul Apple.

Vom putea instala aplicații terțe din afara App Store în iOS 17

Instalarea aplicațiilor din afara App Store se va realiza doar în Uniunea Europeană, pentru că aici Apple trebuie să se supună regulilor UE. Această restricție se va aplica doar în Europa, restul lumii nu vor putea instala alte aplicații decât cele existente în App Store.

Deja există aplicații care pot folosi un sistem de plăți extern trecând astfel peste cel implementat de Apple și comisionat corespunzător. Urmează portul universal USB-C cu reglementările lui impuse de Comisia Europeană, precum și alte legi care să „vină în favoarea europeanului ” vorba aceea celebră suntem europeni avem drepturi.

Regulile impuse de UE se sunt valabile atât pentru Apple cât și pentru Google, OnePlus, Xiaomi, Huawei, Nokia, etc… mai exact pentru toate companiile tech care folosesc un sistem de operare propriu.

Cum vi se pare această măsură?

Sursă: @theapplehub


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu