Atât eu cât și soția vom avea nevoie de pașapoarte la vară. Am făcut programare pentru data de 17 mai, am plătit taxa de pașaport de 258 lei pe ghiseul.ro, am printat dovata de plată și ne-am prezentat la ghiseul X de la Iulius Mall.

Pașaport un act inutil
Pașaportul, un act inutil!

După ce îți face poză, îți ia amprentă te pune să semnezi electronic și fizic pe un formular A4 care conține datele tale în vederea eliberării pașaportului. La sfârșit te întreabă, îl ridici de la noi în zilele următoare sau plătești 15 lei și vine curierul acasă cu pașaportul?

Acum doi ani când am făcut pașaportul la pitic, am plătit tot 15 lei și a ajuns prin Prioripost acasă. O întreb pe doamna de acolo, vine curierul acasă cu el? Da, doar să aveți pregătiți cei 15 lei + 15 lei la soție, total 30 lei. Am ajuns acasă am pus 30 de lei deoparte ca să îi am pregătiți pentru momentul când vine curierul.

Trece luni, trece marți, trece miercuri intru pe site-ul MAI și caut după CNP să văd care este statusul cererii. Apare că este expediat. Trebuie să vină curierul, mai aștept, doamna a zis că ajunge la mine până vineri 24 mai.

Status ceerere eliberare pasaport

Joi după-masă primesc un telefon de la Oficiul Poștal din Ghiroda că mi-au ajuns pașapoartele și să merg să le ridic, dar există o mică problemă. Păi cum adică, plătesc 30 de lei ca să mi le aducă acasă și mă duc eu să le ridic de la poștă?!

Bun, treacă de la mine … mă duc acolo, plătesc 15 lei pentru pașaportul soției, îl verific toate datele corecte. Ce să vezi, la pașaportul meu, datele destinatarului erau ale mele, iar în interior era plicul cu pașaportul unei persoane din Giroc. Persoana respectivă s-a dus în Giroc să își ridice pașaportul și surpriză, în interior era plicul meu. Mișto, nu?

Eliberare pasaport date eronate

Am vorbit cu doamna de la poștă să trimită plicul meu de la Giroc la Ghiroda și invers. Ah, păi durează cel puțin 3-4 zile  … here we go again!

Pot să mă duc personal să mi-l ridic de la oficiul poștal din Giroc? Sigur că da. Bun, dimineață la prima oră sunt acolo!

Am făcut schimb de plicuri, operația a reușit cu succes, pacientul e mort! 

Digitalizare? Automatizare? Pregătiți-vă să fiți folosiți pentru absolut tot:

Mi-am pierdut aproape 3 ore din viață, am plătit 30 lei degeaba, 30km dus-întors în trafic, motorină, țigări și cola.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu