sunt dezamăgit

Deși i-am lăudat până acum, iată că a venit timpul să spun că sunt dezamăgit. Defapt, situația este diferită în funcție de zonele țării. De ce zic asta? E simplu, semnalul nu este la fel peste tot!

La începutul acestei luni, am hotărât să plec la mare cu familia + o tabletă care nu are 3G. Pentru că folosesc Waze pe iPhone, am testat în Timișoara varianta de hotspot pe 3G care mergea foarte bine, se încărcau videoclipurile pe Youtube, mergea lin, toate bune putem pleca la mare.

Ei bine, am plecat noaptea la 3 din Orăștie, am trecut Bucureștiul pe la 11:30 și ne-am trezit pe autostrada Soarelui moment în care s-a trezit David. Am râs, am povestit, ne-am jucat dar avea nevoie de ceva care să îl distragă. Am oprit în parcare, am montat suportul am pus iPad-ul în el hotspot și play. Aveam puterea la semnal cam -91 ceea ce înseamnă cam 3-4 linii.

Am plecat din prima parcare, a sărit de -100 și a început să sacadeze. Aăâăiăâ … Am mai mers un pic cu 140km/h, au trecut câțiva zeci de km și tot la fel. Am zis că poate o fi conexiunea mea din telefon prin hotspot proastă. Am deconectat waze și am pus pe telefon (airplane on/off ca să se șteargă din rețea și să pornească iară pe alt IP, etc) nu a vrut nici așa să funcționeze.

Am ajuns în Constanța, pe pod la Agigea nebunie, am ales varianta de Apolodor. Același drac. Pentru cei 2km rămași până la vilă, am făcut două ore de la 12:00 la 14:00, motiv pentru care am apucat să înjur Digi.mobil

Pe perioada concediului am fost nevoit să folosesc netul, motiv pentru care vedeți și voi ce trafic am avut pe ambele telefoane. În Eforie Nord puterea semnalului este de -85 până la -115, iar în Constanța cam -65 până la -90

Ca să înțelegeți ce înseamnă aceste puteri, vă explic -55 înseamnă semnal puternic (5 linii), iar -125 înseamnă semnal deloc, 1 linie sau no service.

La întoarcere, pe autostrada soarelui am întâmpinat aceleași probleme de semnal, chiar și la intrarea în București sau la ieșire.

Doar o chestie, o mică paranteză

La tot ceea ce am scris mai sus, miercuri 3 august am fost prezent pe stadionul National Arena la meciul Stelei cu Praga, colac peste pupăză, nu am avut semnal aproape tot meciul, nu am putut să dau nici măcar un check-in darămi-te să vorbesc cu cineva prin iMessage. RUȘINE!

panorama-meci-steaua-praga

Autostrada până la Pitești e ok, ai semnal merge acceptabil și nu se întrerupe. După ce treci și mergi către Valea Oltului, începe să sacadeze, chiar și când ai urcat sus sus sus. Am avut noroc că nu a vrut tot timpul nevoie să se uite la desene, pentru că s-a mai jucat, am mai oprit. Până la Sibiu tot în valuri a mers.

De la Sibiu spre Orăștie, totul a început să meargă normal, lin, fără întreruperi, ceea a fost bine. Da, știu, Orăștie, Deva și Timișoara au semnal bun, restul, se pare că e doar praf în ochi!

Concluzie

Nu știu cum este la celelalte companii de telefonie, însă un lucru știu cert, că toți au probleme, iar tu ca și utilizator trebuie să iei în calcul varianta cea mai potrivită ție. Eu, nu străbat țara des, deci probabilitatea de a mă întâlni din nou cu aceleași probleme de semnal este foarte mică, motiv pentru care în județul HD și TM semnalul e puternic și e ok.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG