O vestre bună pentru dezvoltatorii de aplicații de tip Reader, începând de acum pot să își adauge propria modalitate de plată în aplicație fără să mai folosească sistemul Apple prin care trebuiau să plătească între 15-30% comision.

Apple In-App Purchase

Anul trecut Apple a spus că este posibil să ofere o astfel de posibilitate însă doar pentru aplicațiile de tip Reader. Acestea vor avea posibilitatea să își adauge propria modalitate de plată folosind propriile site-uri de conținut unde utilizatorii se pot abona direct la un serviciu. La baza acestei modificări stau și zecile de dosare în care Apple a fost acționată în instanță, dar și noi reguli ce urmează a fi implementate în Europa de exemplu.

În Olanda Apple a fost obligată printr-un ordin judecătoresc să permită dezvoltatorilor să își folosească propriile modalități de plată pentru serviciile lor dar nu au renunțat la comision în totalitate ci l-au redus de la 30% la 27%. Sunt curios dacă acum vor percepe vreun comision pentru aceste aplicații de tip Reader.

Categorii de aplicații tip Reader

Probabil vă întrebați ce aplicații intră în categoria „Reader” menționată de Apple. Orice aplicație care oferă conținut digital de tip magazin, presă, cărți, audio, muzică sau video. Asta înseamnă că Spotify, Netflix, HBO Max, Disney+, skySHOWTIME și alte aplicații din categoriile menționate vor putea folosi o altă modalitate de plată decât cea impusă prin App Store.

Nu se aplică pentru celelalte categorii cum ar fi jocurile unde Apple este în plin proces cu cei de la Epic Games.

Totodată sunt niște reguli și pași de urmat, iar în urma verificărilor făcute de Apple, aplicațiile trimise către aprobare vor fi sau nu acceptate:

  • As the primary functionality of your app, provide one or more of the following digital content types; magazines, newspapers, books, audio, music, or video.
  • Allow people to sign in to an account.
  • Allow people to access content or services previously purchased outside of the app when signed in, such as on your website.
  • Not offer in-app purchases on iOS or iPadOS while using the External Link Account Entitlement
  • Not facilitate real-time, person-to-person services (e.g., providing tutoring services, medical consultations, real estate tours, or fitness training).

Sursă: wccftech.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu