Apple a detaliat modul de implementare a serviciului de conexiune prin sateliți integrat în Emergency SOS în caz de urgențe utilizând serviciul de mesaje. Seria Galaxy S23 ar putea implementa atât servicii de date cât și de voce.

Seria Galaxy S23 va integra o conexiune prin sateliți mai avansată ca cea implementată de Apple pe iPhone 14

Apple a încheiat un parteneriat cu cei de la Globalstar, Samsung urmează să facă echipă cu cei de la Iridium Communications care operează 66 de sateliți activi. Sateliții trimiși recent pe orbite de către cei de la Iridium Communications sunt capabili să preia/transmită atât voce cât și date, iar printr-o astfel de implementare Samsung ar putea face un pas înaintea Apple.

Dacă Samsung reușește să implementeze o soluție software + hardware capabilă să folosească servicii de voce și date prin satelit, atunci vor lua fața competiției, iar în cursul anului viitor vom putea asista la noi parteneriate între Xiaomi, OPPO, vivo sau OnePlus cu firme specializate în sateliți pentru a implementa și ei o astfel de soluție.

Seria Galaxy S23 ar beneficia de noul cip Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 creat special pentru Samsung la pachet cu modemul 5G Snapdragon X70 pentru a putea comunica prin voce și date cu sateliții. Apple folosește în acest moment un modem 5G Snapdragon X65 care suportă doar opțiunea de mesaje în comunicarea cu sateliții. Zvonurile spun că de la anul vom vedea pe iPhone 15 primul modem 5G Apple Silicon.

Cei de la Samsung spuneau că vor decala prezentarea seriei Galaxy S23 programată pentru luna ianuarie 2023, cu o dată undeva prin luna decembrie a acestui an.

Sursă: wccftech.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu