Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării Sebastian Burduja împreună cu Dan Câmpean directorul DNSC au avut o discuție cu membrii delegației Apple pentru un viitor centru de cercetare și dezvoltare Apple în România.

Centru cercetare si dezvoltare Apple în Romania fata

După cei doi ani de pandemie împreună cu situația actuală din Ucraina, giganții tech precum Apple s-au confruntat cu mari probleme pe partea de chipuri, componente sau livrări, motiv pentru care se încearcă o diversificare a tot ceea ce înseamnă R&D (cercetare și dezvoltare).

De curând cei de la TSMC au declarat că vor să investească în Europa și să deschidă o fabrică de chipuri și semiconductori, Spania fiind prima dintre țările care a spus că va investi în aceste tehnologii o sumă de 11 miliarde euro.

În ultimii ani compania Apple a crescut de la trimestru la trimestru fiind considerată cea mai iubită și profitabilă companie de pe glob. La bază stau produsele și serviciile oferite clienților precum și stabilitatea, fluiditatea, securitatea și intimitatea datelor utilizatorilor ce sunt stocate și folosite în sistemele de operare de pe iPhone, iPad, Mac sau Apple TV.

M-aș bucura să văd un prim magazin oficial Apple la pachet cu servicii precum există în alte țări. În România cei de la Apple au deschis un punct de lucru/birou înființat în 2018 având numele Apple Sales România SRL, în asociere cu Apple Distribution International și Apple Sales Ireland.

Giganți ca și Google, Amazon, IBM sau Microsoft sunt prezenți în România de mult timp și activează în tot ce ține de partea de IT, servicii sau echipe de cercetare și dezvoltare. Ar fi timpul ca Apple să facă acest pas și să investească în România!

Sursă și poze: Sabin Sărmaș / Facebook


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu