Vă spuneam de curând că Apple urmează să fie trasă la răspundere privind sistemul propriu de plăți Apple Pay, iar una dintre companiile care a depus o plângere este chiar PayPal, motivul fiind că nu pot să folosească propriul lor serviciu de „Tap to pay” pentru că nu au acces la NFC pe iOS.

PayPal sesizeaza comisia europeana privind restrictiile impuse de Apple prin Apple Pay

PayPal oferă opțiunea de Tap to pay pentru platforma Android, însă se pare că sunt supărați pe Apple că nu le oferă acces la partea de NFC ca să își actualizeze aplicația pentru iOS și să ofere același serviciu. Astfel, s-au alăturat celor care au inițiat o sesizare comună împotriva Apple și a sistemului său propriu de plăți folosit în spațiul european, unde cretinii ca Thierry Breton pun botul la orice.

iPhone 6 a fost primul telefon lansat de Apple cu suport NFC pentru a putea transfera date între două telefoane atunci când sunt apropiate. Ulterior Apple a și confirmat faptul că NFC va fi utilizat doar pentru serviciul de plăți Apple Pay, unde putem adăuga carduri bancare și să plătim doar printr-un dublu tap. Această funcție fiind extinsă pe toate modelele chiar și pe Apple Watch, făcând plata cu cardul mul mai rapidă și mai ușoară.

Cel puțin 2 ani au avut nevoie băncile din România să implementeze sistemul celor de la Apple ca să îl poată oferi clienților. După ce a apărut prima bancă cu suport Apple Pay și anume ING, toate au lansat apoi acest serviciu.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu