Așteptarea a luat sfârșit, iar de astăzi avem Apple Pay în România oficial. Serviciul a fost lansat pentru ING, Banca Transilvania, Revolut, Orange Money, Unicredit, Monese și Edenred.

Apple Pay în România

Activarea serviciului se face foarte ușor, din iPhone mergem în setări la Wallet > Add Card. Facem poză la cardul emis de una din băncile enumerate, verificăm numerele să fie corecte, completăm data de expirare și CVV, iar apoi vom primi o notificare prin sms pentru a confirma adăugarea cardului.

 

La sfârșitul activării, vom avea o notificare suplimentară pentru Apple Watch. Apăsăm Add Now și se activează singur folosind aplicația Watch. Dacă nu aveți ceasul la îndemână, trebuie să intrați voi manual în aplicația Watch pe iPhone și apoi Wallet și adăugare card. Urmați pașii și sunteți “buni de plată”.

După ce am activat cardul ING putem intra pe el și vom putea vedea toate tranzacțiile. Oricum, la fiecare plată o să fiți notificat pe iPhone sau Apple Watch.

Cum activăm funcția Apple Pay pe Apple Watch și iPhone?

Odată instalat cardul/cardurile în aplicație pentru a putea utiliza ceasul sau telefonul pentru a plăti la orice comerciant care suportă plata contactless sau Apple Pay trebuie să:

Apple Watch

  • apăsăm de 2 ori pe butonul de sub rotiță;

iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max sau iPhone Xr

  • apăsăm de 2 ori pe butonul lateral de lock/unlock;

iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6s sau iPhone 6

  • apăsăm de 2 ori pe butonul home;

La toate cele de mai sus, avem nevoie de autentificare, deci utilizarea frauduloasă sau de către alte persoane “neautorizate” nu se poate realiza.

Momentan, Apple Pay pe macOS nu este disponibil, urmând ca în următoarea perioadă să primim un update   care să activeze funcția și pentru zona noastră.

Linkurile oficiale


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu