Așteptarea a luat sfârșit, iar de astăzi avem Apple Pay în România oficial. Serviciul a fost lansat pentru ING, Banca Transilvania, Revolut, Orange Money, Unicredit, Monese și Edenred.
Activarea serviciului se face foarte ușor, din iPhone mergem în setări la Wallet > Add Card. Facem poză la cardul emis de una din băncile enumerate, verificăm numerele să fie corecte, completăm data de expirare și CVV, iar apoi vom primi o notificare prin sms pentru a confirma adăugarea cardului.
La sfârșitul activării, vom avea o notificare suplimentară pentru Apple Watch. Apăsăm Add Now și se activează singur folosind aplicația Watch. Dacă nu aveți ceasul la îndemână, trebuie să intrați voi manual în aplicația Watch pe iPhone și apoi Wallet și adăugare card. Urmați pașii și sunteți „buni de plată”.
După ce am activat cardul ING putem intra pe el și vom putea vedea toate tranzacțiile. Oricum, la fiecare plată o să fiți notificat pe iPhone sau Apple Watch.
Cum activăm funcția Apple Pay pe Apple Watch și iPhone?
Odată instalat cardul/cardurile în aplicație pentru a putea utiliza ceasul sau telefonul pentru a plăti la orice comerciant care suportă plata contactless sau Apple Pay trebuie să:
Apple Watch
- apăsăm de 2 ori pe butonul de sub rotiță;
iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max sau iPhone Xr
- apăsăm de 2 ori pe butonul lateral de lock/unlock;
iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6s sau iPhone 6
- apăsăm de 2 ori pe butonul home;
La toate cele de mai sus, avem nevoie de autentificare, deci utilizarea frauduloasă sau de către alte persoane „neautorizate” nu se poate realiza.
Momentan, Apple Pay pe macOS nu este disponibil, urmând ca în următoarea perioadă să primim un update care să activeze funcția și pentru zona noastră.
Salut,
Poate te-ai lovit de problema mea 🙂 … daca mi-am setat Apple Pay pe un Apple Watch (gen 3) si nu am telefonul cu mine, pot sa platesc? sau nu am net pe telefon..
@alin-mihai din ce am inteles, merge si fara iPhone sau conexiune la internet de maxim 10 ori. Dar, ca sa nu vorbesc prostii, verific si ne auzim 🙂
@ionica asta inseamna ca salveaza undeva suma disponibila .. altfel nu vad cum.
Dar ce se intampla daca: opresti datele mobile, scoti bani/faci plata cu cardul (si golesti cardul) si dupa platesti cu Apple Pay?
@alin-mihai hai că am aflat. Lucrurile sunt simple, nu ai nevoie de nici o conexiune la internet. Tu, când ai făcut activarea Apple Pay și ai introdus cardul, Apple a primit de la banca ta niste informații legate de cont și le-a salvat în secure enclave (chipul de securitate pentru TouchID sau FaceID) unde primești un „nr de cont apple”.
Tu, cand mergi la magazin și pui ceasul pe POS, acesta primește informațiile „contului apple” iar datele sunt trimise prin POS către bancă securizat, fără nume prenume sau alte date senzitive, care știe că tu ai plătit și îți trage banii.
Revin cu un articol.
@alin-mihai ai două opțiuni, ai bani pe card primești ok pe tranzacție de la bancă, nu ai bani, îți dă reject și nu poți plăti 😀
Nu are legătură cu internetul sau iPhone-ul sau alte dispozitive.
@ionica mersi de info 🙂
[…] Și acum să revenim, de astăzi avem Pay în România. […]
@alin-mihai gata articolul. L-am publicat, există la sfârșit și sursa pentru mai multe detalii în engleză.
[…] când ING a introdus serviciul Pay pot spune că am renunțat la portofel, card și am făcut plăți doar cu Apple Watch. De multe […]