O nouă tentativă de fraudă apare în mediul online, de această dată este vizată compania Digi unde hackerii încearcă să obțină diverse informații, inclusiv să îi facă pe utilizatori să plătească o anumită sumă printr-un email de phishing numit „Rambursarea plății Digi”!

Phishing pe Digi

Cum să nu cădeți pradă emailurilor de phishing

  1. Verificați întotdeauna adresa de email: în cazul de față vorbim de [email protected], un site care nu are nici o legătură cu domeniul oficial digi.ro;
  2. Verificați corectitudinea informațiilor din email: în majoritatea cazurilor acestea sunt traduse folosing Google Translate, adică ca din topor și nu au legătură cu limba română;
  3.  NICIODATĂ o plată nefinalizată nu necesită pași suplimentari pentru recuperarea banilor, pentru că nu există bani de recuperat! Banii se blochează pe card DOAR după ce s-a finalizat plata cu succes.
  4. În cazul în care banii au fost blocați și plata nu s-a finalizat cu succes, sunați la bancă pentru deblocarea banilor.
Rambursarea platii facturii DIGI
Captură foto: email primit de Darius Pană / gadget.ro

În principiu acest tip de phishing ar trebui să ajungă în folderul Spam, dacă a trecut de protecția celor care vă oferă adresa de email, fiți atenți pe ce dați click!

Sursă: gadget.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu