În cursul serii trecute, am primit noi update-uri la versiunile iOS 15.4, iPadOS 15.4, watchOS 8.5, macOS 12.3, tvOS 15.4 și homepodOS 15.4.

iOS 15.4

Actualizarea poate fi descărcată gratuit din meniul Setări → General → Software update. În acest update vom putea seta Face ID cu mască, iar alternativ putem seta Face ID cu ochelari de vedere. Nu am observat vreo diferență, mai ales că eu folosesc deblocarea Face ID cu ochelarii pe ochi și nu am întâmpinat probleme. Am adăugat și varianta cu ochelari, să fie acolo. După actualizarea iOS 15.4 o să vă apară prompt să setați Face ID cu mască.

Avem 37 de noi emojii, unele interesante alte mai puțin (mai ales alea cu bărbații gravizi). Pe lângă emoji a fost activată și opțiunea de „Tap to pay” prin Apple Pay cu ajutorul căreia putem trimite/primi bani către un alt iPhone, un fel de POS portabil. Sunt curios dacă va funcționa cu orice card din Wallet sau trebuie să avem card Apple.

iOS 15.4 Emoji

De acum vom putea adăuga și domenii gratuite în iCloud Mail direct de pe iPhone. Nu folosesc opțiunea și nici nu am vreun gând să o fac. Ba chiar în ultima perioadă am dezactivat și iCloud Private Relay din cauză că mă trezeam că internetul nu merge cum trebuie deși eram conectat pe Wifi.

O nouă opțiune este setarea contactelor de urgență (dacă nu ați făcut-o până acum) pentru Emergency SOS, imediat după instalarea noii versiuni iOS 15.4.

Putem adăuga în Wallet certificatul digital de vaccinare sau trecere prin boală, adică codul QR emis de STS pentru a putea fi folosit direct din Apple Pay fără să mai avem nevoie de alte aplicații. Pe lângă toate acestea au fost aduse mici modificări și actualizări pentru Safari, FaceTime, Siri, Podcasts, News, Shortcuts, Close-up care va folosi camera wide pe iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max pentru a vedea obiecte mici, precum și opțiunea de a adăuga notițe pentru parolele salvate în KeyChain.

iOS 15.4 Noutati

iPadOS 15.4

Singura noutate importantă pentru iPad este Universal Control. Prin această funcție putem controla MacBook și iPad folosind mouse-ul/trackpad-ul și o tastatură. Adică poți lucra pe Mac, poți transfera poza cu drag-and-drop pe iPad, desenezi peste sau editezi, o tragi înapoi pe Mac și apoi o distribui pe social media fără prea mult efort.

Apple Universal Control

watchOS 8.5

Noua versiune aduce îmbunătățiri, rezolvă anumite probleme raportate precum și noi opțiuni. Dintre acestea amintim:

  • autorizarea cu ajutorul Apple Watch a diverselor subscripții și plăți pentru Apple TV
  • adăugarea codului QR Covid-19
  • actualizări pentru notificările după indentificarea bătăilor neregulate ale inimii. Disponibile doar în anumite regiuni
  • indicii audio privind miscările video în timpul antrenamentelor din Fitness+

watchOS 8.5

O noutate în watchOS 8.5 vine la pachet cu iOS 15.4 prin care vom putea face restore la un Apple Watch atunci când acesta se află lângă un iPhone. Sunt situații în care ceasurile se blochează sau afișează icoana cu semnul exclamării și atunci trebuia dus la un service pentru a putea fi resetat. De acum nu mai este nevoie pentru că vom putea folosi un iPhone să facem Recover/Restore doar dacă le apropiem. Asemănător cu configurarea unui dispozitiv nou atunci când îl apropiem de cel vechi.

Pași necesari:

  1. Trebuie să te asiguri că ai versiunea iOS 15.4 pe iPhone, Wifi și Bluetooth pornite, ecranul deblocat
  2. Trebuie să pui Apple Watch la încărcat
  3. Apeși de două ori pe butonul din lateral
  4. Urmezi pașii de pe ecran

Apple Watch watchOS 8.5 Recover Restore

macOS 12.3

Acum de dimineață am făcut și eu update la ultima versiune de Monterey și anume macOS 12.3. Noutățile principale din acest update sunt Universal Control, Spatial Audio, Emoji precum și noutăți privind anumite aplicații cum ar fi Podcasts, Safari, Shortcuts, acuratețe mai mare privind citirea capacității bateriei, notițe pentru parolele salvate în KeyChain și rezolvarea unor buguri raportate de utilizatori.

Universal Control care este încă în beta a fost adus pe macOS 12.3, iar împreună cu iPadOS 15.4 vom putea interacționa cu fișerele între dispozitive, ba chiar vom putea scrie de pe un dispozitiv pe altul.

Spatial Audio cu mișcarea capului este disponibil de acum și pe MacBook-urile cu chipuri M1 utilizând aplicația Music și folosind o pereche de căști AirPods Pro/Max/3. Setările pot fi făcute direct din Control Center după ce conectăm căștile AirPods.

macOS 12.3 Monterey

tvOS 15.4

De obicei actualizările pentru tvOS sunt minore față de restul produselor, acestea conțin îmbunătățiri de performanță, rezolvarea unor probleme sau adăugarea de compatibilități privind restul produselor. De exemplu acum au adăugat opțiunea de plată direct pe Apple TV folosind un Apple Watch cu watchOS 8.5 instalat. De obicei, atunci când mergem la un hotel și cărăm un Apple TV după noi nu îl vom putea conecta la rețeaua hotelului datorită restricțiilor de autentificare. Apple a rezolvat această problemă, iar începând cu tvOS 15.4 îl vom putea conecta și la rețele wifi din alte locații unde sunt necesari mai mulți pași pentru conectare.

homepodOS 15.4

Ultima actualizare se referă la HomePod și HomePod mini. După cum vă spuneam și înainte începând cu homepodOS 15.4 vom putea conecta boxa la rețelele wifi din hoteluri, pensiuni sau alte locații unde sunt necesari pași suplimentari, acest lucru nefiind posibil până acum. În plus sunt și câteva actualizări pentru Siri privind limba olandeză și franceză.

homepodOS 15.4

Podcast


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu