În iOS 15.4 beta Apple a introdus o nouă opțiune cu ajutorul căreia putem folosi Face ID atunci când purtăm masca de protecție. Trebuie adăugată în meniul Face ID ca și față alternativă.

iOS 15.4 Face ID cu masca de protectie

Până acum puteam debloca un iPhone având mască de protecție doar cu ajutorul unui Apple Watch. Această opțiune a fost introdusă de Apple în iOS 14.5 anul trecut iar pașii de activare a acestei opțiuni i-am descris în acest articol.

Face ID is most accurate when it’s set up for full-face recognition only. To use Face ID while wearing a mask, iPhone can recognize the unique features around the eye to authenticate.

–Apple

Începând cu iOS 15.4 vom putea debloca telefonul chiar și cu masca de protecție fără ajutorul unui Apple Watch. Mai mult de atât vom putea adăuga o nouă față dacă folosim ochelari de vedere. Nu vor putea fi utilizați ochelarii de soare pentru că nu se pot identifica ochii.

iOS 15.4 Ochelari de vedere pentru Face ID

Momentan iOS 15.4 este disponibil doar în variantă beta pentru developeri, urmând ca în următoarele luni să apară și varianta oficială, probabil în martie înainte de evenimentul Apple.


#update: Face ID cu mască merge doar pe iPhone 12 și 13. Modelele mai vechi nu suportă această funcție!


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu