Oferta săptămânii

Ca orice altă lege românească de altfel, ca să poată fi atacată în instanță de oricine știe, iar restul să plătească. Utilizarea telefonului în mașină este interzisă iar dacă va trece modificarea va fi sancționată și cu suspendarea permisului pentru 30 de zile!

Bravo! Abia aștept să văd primii polițiști rămași fără carnet.

Ei chiar au umor!

Pe lângă mai aștept și sancționarea celor care nu respectă codul rutier și sunt surprinși de camerele de bord instalate pe mașini sau filmate cu telefonul mobil în care să se vadă exact fapta și numărul mașinii.

Dacă stați 3 minute la un semafor în orice localitate, din 10 șoferi care trec 9 sunt cu telefonul mobil la ureche. Eu sunt al 10-lea adică singurul care nu vorbește de pe telefon (sâc!) pentru că e pe waze, dar vorbesc la telefon de pe Apple Watch 4.


În proiect găsim următorul paragraf:

Interzicerea, în timpul mersului, a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video (ex. tablete)

Ce înțeleg eu de aici și poate fi folosit în instanță liniștit dacă veți fi sancționați:

  • NU AI VOIE să ții telefonul în mână și să îl folosești, chiar dacă vorbești sau nu la el pe difuzor; √
  • NU AI VOIE să ții în mână orice dispozitiv care poate face poze/video; √
  • NU AI VOIE să scrii nici un fel de text când ești la volan; √
  • NU AI VOIE să stai cu tableta în mână; √

Se ia un telefon, se pune în suport, se pornește live-ul pe facebook și poți face ce vrei pentru că nu îl ții în mână. #caseclosed

Dacă stai pe loc, poți face câte live-uri vrei pentru că nu se pune dacă staționezi „doar în timpul mersului”. #caseclosed

Avem nevoie de o schimbare de sus până jos a tot sistemului ăsta obosit și învechit.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu