Prezentat în septembrie, Apple Watch 4 vine cu o nouă Coroană cu funcție EKG. O întrebare, există EKG în România și funcționează pe Apple Watch 4?

EKG în România pe Apple Watch 4
Apple Watch 4, 44mm, Gold Aluminium, Pink Sand Sport Loop

Răspunsul este da, cu un mic workaround până instalați aplicația. Dacă o să o căutați în App Store, nu o să o găsiți pentru că ea, datorită regiunii (doar US) apare doar în aplicația Health. Aveți nevoie de watchOS 5.1.2 și iOS 12.1.1 pentru a putea folosi această funcție. La final am schimbat locația înapoi în România, atât pe iPhone cât și pe Apple Watch și se poate folosi în continuare.

FYI: Ceasul a fost cumpărat din US, sunt curios dacă această opțiune este disponibilă și pentru unul cumpărat din România. Dacă aveți exemple, le puteți lăsa în comentarii.

Pentru că nu funcționează dacă aveți iOS 12.1.1 Public Beta, trebuie să ștergeți profilul din Settings → General → Profiles → Remove Profile. După, faceți backup în iCloud sau pe MacBook, iar apoi restore la ultima versiune de iOS folosind iTunes.

După ce ați urmat pașii de mai sus, înseamnă că aveți ultimele versiuni pe Apple Watch 4 și iPhone 5s (minim). Pe iPhone, mergeți în Settings → General → Region and Language → selectați United States.

După ce a terminat de setat regiunea, deschideți aplicația Health și o să vă apară următorul pop-up:

Ca să puteți folosi aplicația, trebuie să aveți peste 22 ani, nu-i așa că aveți? 🙂

După ce ați citit despre Sinus Rhithm și AFib (Atrial Fibrillation) înseamnă că ați ajuns să faceți primul vostru EKG direct pe Apple Watch 4.

Este foarte simplu, trebuie să aveți mâna sprijinită pe masă sau pe picior, să porniți aplicația EGK pe ceas, iar apoi să atingeți cu degetul arătător coroana pentru 30 secunde.

După ce au trecut cele 30 de secunde, testul se oprește și trebuie să confirmați Done la sfârșit pentru a putea înregistra toate datele în aplicația Health.

La următoarea deschidere a aplicației Health, vi se va cere și activarea notificărilor pentru ritmul neregulat (Irregular Rhythm Notifications). Acestea pot detecta AFib (Atrial Fibrillation).

Toate datele sunt salvate apoi în aplicația Health de unde puteți selecta zile, perioade, informații legate de fluctuație puls sau bătăi ale inimii. Eu am făcut 3 teste, toate sunt bune nu am probleme cu inima. Așa cum Apple menționează de multe ori la activare, acest serviciu EKG pe Apple Watch 4 vă avertizează dacă aveți o problemă și trebuie să mergeți de urgență la doctor, în nici un caz să vă tratați singuri.

Cu inima, nu te joci!


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu