CEO-ul Qualcomm a declarat pe începutul lunii că Apple nu a făcut o comandă pentru viitoarele modemuri 5G ce vor fi utilizate în iPhone 16, ceea ce înseamnă că vom vedea din 2024 primul modem Apple Silicon 5G creat de Apple.

Apple 5G Modem Chip

Seria iPhone 15 de anul acesta va fi ultima care utilizează cipuri Qualcomm pentru modemul 5G, urmând ca de anul viitor să vedem propriul modem Apple 5G. Chiar dacă cei de la Qualcomm au anunțat că vor să vină cu rival pentru Apple M1 din 2023, inclusiv cu modem 5G cu suport pentru conexiune la sateliți și iSIM, iată că Apple face pasul către propriile cipuri Apple Silicon dezvoltate in-house.

We’re making no plans for 2024, my planning assumption is we’re not providing Apple a modem in ’24, but it’s their decision to make.

 

— Cristiano Amon, Qualcom CEO, MWC23

În 2021 zvonurile spuneau că Apple lucrează în secret la propriul modem 5G care ar urma să fie integrat în modelele iPhone 15 ce vor fi lansate anul acesta. Acum aflăm că acest zvon este adevărat, urmând ca propriul modem Apple 5G să fie lansat anul viitor. Va intra în producție la TSMC din iarna acestui an, acesta fiind conceput pe arhitectură de 3nm.

Modemul 5G de la Apple va fi inclus în cipul Apple Silicon A18 sau va fi separat? Voi ce părere aveți?

Sursă: wccftech.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu