Qualcomm vrea să reinveteze roata și ne prezintă niște teste împreună cu Vodafone legate de un nou procesor cu iSIM încorporat.

qualcomm iSIM

Apple lucrează la propriul chip 5G cu care să înlocuiască singurul chip Qualcomm existent în acest moment într-un iPhone. Deși ei își laudă ultimul lor chip Snapdragon 888, acesta este sub performanțele lui A14 Bionic lansat de Apple acum 2 ani de zile.

Integrated SIM sau iSIM cum îi spunei ei, nu este altceva decât un eSIM doar că înglobat în procesorul lor Snapdragon 888 5G, motiv pentru care vor să se lege de acest lucru ca să oblige producătorii de telefoane mobile să îl integreze în viitoarele telefoane pentru că doar ei îl produc.

„Prin tehnologia iSIM cei de la Qualcomm îşi doresc să înlocuiască actualele SIM-uri fizice şi chiar eSIM-ul. Dacă cel din urmă nu a prins prea bine la public, majoritatea device-urilor din ziua de azi vin cu slot special pentru carduri microSIM sau nanoSIM.”

Nu știu ce fumează cei de la gadget.ro dar e ceva de calitate proastă. Să le spună cineva că eSIM este activ în România la orange din 2019, iar la Vodafone din vara lui 2020. Deci relativ recent, plus că eSIM funcționează pe iPhone și Apple Watch, iar majoritatea pocnitorilor cu Android vin cu SIM fizic sau dual sim fizic pentru că nu își permit să implementeze eSIM în telefoanele lor de buget.

Zvonurile spun că începând cu iPhone 14 sau iPhone 15, Apple va renunța de tot la slotul fizic pentru SIM, acesta fiind înlocuit cu Dual-eSIM. Momentan Apple este un trendsetter, nu Qualcomm.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu