Alianța Zigbee s-a transformat în Alianța Standardelor de Conectivitate (The Connectivity Standards Alliance), iar împreună cu mari companii de top au creat noul standard Matter 1.0 care este disponibil începând de acum.

Matter 1.0 noul standard în materie de IoT, mai simplu și mai sigur

Programul de certificare a început de acum, iar toți cei care doresc să își certifice produsele IoT (Internet of Things) o vor putea face respectând standardele de securitate și intimitate cerute de acest nou standard. Matter 1.0 oferă posibilitatea tuturor companiilor să creeze noi generații de produse inteligente, smart pentru utilizatori având un singur scop și anume interoperabilitatea între platforme și branduri. 

Adică, orice produs Xiaomi să poată funcționa pe orice platformă inteligentă fie că vorbim de HomeKit de la Apple, Google, Microsoft, Amazon sau alte branduri care produc dispozitive inteligente pentru acasă.

Apple a spus în cadrul evenimentului de lansare a noilor iPhone 14 că urmează să adauge noul standard Matter în produsele sale începând cu iOS 16.1. Sunt curios dacă acest nou standard se aplică și la produsele vechi deja existente în casele utilizatorilor sau doar produselor noi ce vor fabricate de acum înainte. Acest nou standard ne oferă posibilitatea de a folosi orice produs smart indiferent de brand în orice ecosistem.

Produsele inteligente de acasă controlabile din telefon sau cu ajutorul asistentelor vocale sunt tot mai prezente în jurul nostru sunt: lumini, prize, hub-uri, gatewayuri, purificatoare, roboți pentru curățenie, camere video, aer condiționat, lămpi, ventilatoare, senzori de temperatură, senzori de umiditate, senzori de detecție, routere, amplificatoare de semnal, boxe, ceasuri, espressoare de cafea, mașini de spălat rufe/vase, periuțe electrice, biciclete electrice, imprimante sau dispozitive de control prin infraroșu. Lista poate continua, iar pentru ca acestea să funcționeze între ele indiferent de brand a fost creat acest standard numit Matter 1.0.

Peste 280 de companii printre care Apple, Amazon, Comcast, Google, Samsung, SmartThings și Signify și-au adus aportul prin tehnologie, experiență și inovație pentru a se asigura cu toții că toate produsele comercializate vor funcționa corect! Nimic despre Xiaomi ceea ce mă surprinde, mai ales că ei folosesc standardul vechi ZigBee.

Mă surprinde faptul că printre cei din executiv se află și Bruno Vulcano, Chair of the Alliance Board și R&D Manager la Legrand. Legrand sunt cei care au cumpărat Netatmo soluția HomeKit pentru termostate și senzori inteligenți. Recent am primit un comunicat de la ei prin care ne prezentau noile produse inteligente pentru casă numite SUNO. Bănuiesc că acestea folosesc noul standard Matter 1.0.

Voi ce produse smart IoT aveți acasă?

Sursă: csa-iot.org via @Puiu


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu