Știrea zilei de astăzi este legată de un zvon în care inginerii Apple lucrează la un MacBook Pro cu display OLED și Touch Screen pentru o viitoare lansare în 2025.

Ani de zile Apple a fost împotriva ecranelor touch screen pe MacBook, chiar Steve Jobs spunea în 2010 când a fost lansat primul iPad că Apple nu va lansa un Mac cu touch screen pentru că după un timp de folosire mai îndelungat, utilizatorii se vor plictisi.

Odată cu implementarea noilor ecrane OLED din 2025, Apple va readuce la viață și logo-ul iluminat de pe spatele ecranului. După lansările tabletelor iPad cu cipuri M1/M2 există zvonuri că o variantă lite de macOS numită Mondocino este în teste pentru noile iPad Pro M2.

Experiența mea personală cu un astfel de laptop cu ecran touch screen este următoarea: folosesc un Lenovo T14 de aproape 2 ani de zile, iar funcția de touch screen am folosit-o de două ori până acum. Prima oară imediat după ce l-am primit ca să văd cum e, a doua oară într-un teambuilding când mi-am uitat mouse-ul acasă și mă enerva touchpad-ul. După, am stat cu cârpa pe el ca să îl tot șterg pentru că mă enervau amprentele de pe ecran. De atunci nu am mai fost curios, la fel cum nu sunt curios să văd un MacBook cu touch screen.

Din păcate e doar un moft care din punctul meu de vedere nu își are vreo utilitate. Dacă tot vrei touch screen îți cumperi un iPad Pro cu Magic Keyboard și atingi ecranul cât vrei.

Sunt curios, voi ce experiențe aveți cu ecranele touch screen pe laptopuri? Ați cumpăra un MacBook Pro cu Touch Screen?

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

 • Nici mie nu îmi plac urmele de degete pe ecran, plus că nu e deloc ergonomic să stai cu mâna ridicata pentru a interacționa cu ecranul.
  Am de la muncă laptop cu ecran touch de 4 ani. La fel că tine, am folosit touch-ul de două ori

  • Mor când mi se murdăresc ochelarii, apăi ecranul la laptop 😀
   Eu sunt de părere că tableta e tabletă și laptopul e laptop. La fel de useless mi se pare și laptopul de la Asus cu touchpad cu ecran.

 • Au evoluat mult touchscreen-urile. Eu cat am avut Pro-ul la teste efectiv puneam instinctiv degetele pe el. E util pentru confirmari rapide un touchscreen.

  • Eu folosesc TouchBar, mult mai faină și nu rămân urme ca pe ecran. Touch Bar-ul e cea mai tare chestie dacă te obișnuiești să îl folosești la orice, inclusiv aplicații sau chiar în Final Cut Pro îl folosesc.

  • Ce bine ca n-am asa ceva pe laptopul pe care il testez acum.

  • Touchscreen-ul e o prostie. Cunosc persoane care îl folosesc însă vorbim de un număr foarte mic, în schimb ceea ce a lansat Apple prin Touch Bar nu se compară și nici nu ștergi ecranul zilnic că îți rămân amprente.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu