În cursul zilei de astăzi Apple a înregistrat un brevet de la care aflăm că se va întoarce logo-ul iluminat pe MacBook care a fost înlocuit în 2016 cu un măr mat fără lumină. Este posibil ca următoarele MacBook Pro 14 și 16 inch ce vor fi lansate luna viitoare să aibă acest logo iluminat ca pe vremuri.

Trei ingineri care apar în acest brevet s-au alăturat companiei Apple în 2018 când deja nu mai exista mărul luminat. Acum se va folosi o altă metodă pentru a ilumina acel logo de pe spatele unui MacBook.

Modelul vechi folosea un material subțire probabil plastic, care în funcție de luminozitatea ecranului creștea sau se micșora în luminozitate. De această dată, tehnologia ce va fi folosită se bazează pe strat subțire, o peliculă de film care controlează spectrul de lumină unidirecțional pentru a putea afișa logo-ul Apple.

Această peliculă este ca și o oglindă, nu vezi prin ea, dar poți vedea o reflexie. Această „oglindă” poate avea două culori: gri deschis sau auriu. Apple numește această tehnologie Backlit și este posibil să o vedem curând.

Backlit Logo MacBook Patent

Sursă: patentlyapple.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu