Nu mai este o noutate faptul că Apple urmează să își lanseze proprii ochelari AR, astfel avem deja primul concurent și anume Lenovo care reușește să creeze primii ochelari cu tehnologie micro-OLED având numele Lenovo Glasses T1.

Lenovo prezintă ochelarii AR ca o soluție mobilă de afișare a informațiilor prezente pe un laptop folosind realitatea augmentată. Ochelarii trebuie să fie conectați printr-un cablu UCB-C la laptop sau la iPhone, iPad, MacBook.

Lenovo Glasses T1 ochelari AR care funcționează cu iPhone

Lenovo nu a mai așteptat, au vrut să fie primii care scot pe piață un astfel de produs, urmând ca în anii următori să își dezvolte această tehnologie nouă, aducând îmbunătățiri și noi opțiuni.

Specificații Lenovo Glasses T1

  • lentile Micro OLED
  • rezoluție pe fiecare lentilă, 1080p (FullHD)
  • 60Hz rată de refresh
  • certificare lumină albastră și reducerea tremuratului pentru un confort mai bun al ochilor
  • boxe Hi-fi
  • adaptare automată pentru fiecare tip de utilizator în funcție de ochi și nas

Așa cum ne-am obișnuit, concurența încearcă de fiecare dată să iasă în fața celor de la Apple cu produse sau tehnologii care încă nu sunt mature sau testate suficient, aleg să lanseze produse doar de dragul de a spune noi am fost primii. Ochelarii de la Lenovo îți oferă o imagine sau un videoclip proiectat în AR de pe telefon sau laptop și atât.

Ochelarii Lenovo nu au nici un procesor, nu oferă soluții smart sau interacțiune cu conținutul văzut prin ochelari, tu pur și simplu vezi ecranul laptopului sau a telefonului prin ochelari, atât.

Preț și disponibilitate

Ochelarii Lenovo Glasses T1 vor fi lansați pe sfârșitul acestui an în China, dar Lenovo a ținut morțiș să îl prezinte acum înainte de evenimentul Apple și vor fi disponibili începând cu 2023 în anumite regiuni, nu toate. Prețul pentru ochelari nu a fost dezvăluit însă zvonurile spun că ar costa undeva în jur de 500$.

Ochelarii Apple vor costa 3000$ datorită tehnologiei și componentelor din interior, însă ceea ce o să putem face cu ei nu se compară deloc cu ceea ce oferă Lenovo Glasses T1.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu