Odată cu lansarea versiunii iOS 17 Developer Beta, fiecare iPhone devine mai personal și mai intuitiv cu introducerea modificărilor ecranului principal, a contactelor, a mesajelor de comunicație, noi opțiuni pentru AirDrop și noi experiențe prin aplicația Journal și StandBy.

iPhone-ul devine mai personal și mai intuitiv odată cu iOS 17

iOS 17 va introduce tastatura predictivă în limba română, vom avea Wi-Fi Calling pe Digi, vom putea selecta Screen Distance pentru a ne proteja ochii sau vom putea folosi Adaptive Audio cu AirPods Pro 2.

Phone

Aplicația Phone primește un upgrade vizual unde vom putea selecta diverse poze, Memoji sau stickere pentru fiecare contact în parte ceea ce până acum era destul de complicat pentru a adăuga o poză unui contact. Majoritatea utilizatorilor se plâng că istoricul de convorbiri este limitat la câteva zile sau 100 de intrări, nu înțeleg de ce Apple nu renunță la această limitare.

Phone pictures - Memoji - iOS 17

Tot aici a fost introdusă opțiunea Live Voicemail prin care vom putea vedea un text live tradus după vocea celui/celei care vorbește atunci când îți lasă un mesaj în căsuța vocală. Desigur, în România nu se mai practică Voicemail pentru că nimănui nu îi place să vorbească singur ca un robot. Poate acum 20 ani era ceva.

FaceTime

Vom putea lăsa un mesaj audio sau video unei persoane care nu răspunde atunci când inițiem un apel FaceTime, asemănător cu Voicemail doar că mai interactiv. FaceTime va putea fi utilizat pe Apple TV folosind un iPhone sau un iPad.

FaceTime Voicemail - iOS 17

Vom putea folosi diverse reacții la mesajele audio/video primite: inimă, baloane, focuri de artificii, lumini cu laser, ploaie și multe altele. Acestea pot fi activate prin gesturi, ele fiind disponibile și în aplicații 3rd party cum ar fi Messenger, WhatsApp, Zoom, etc.

Messages

Deși Apple spune că sunt Big Updates în aplicația Messages mie mi se pare că nu, faptul că au băgat niște stickere sau live stickere care pot fi trase în diverse mesaje nu e nimica wow. Vom avea un meniu cu diverse opțiuni pentru fiecare chat, singura noutate pentru mine este funcția de Search care este îmbunătățită și poți căuta după mai multe cuvinte cheie.

iMessage Stickers - iOS 17

Check In – avem posibilitatea să notificăm diverse persoane sau membrii ai familiei atunci când ajungem într-un anumit punct și suntem în siguranță.

Check In - iOS 17

AirDrop

Până acum puteam trimite foarte ușor prin AirDrop către un alt iPhone, iPad sau MacBook orice poză, videoclip sau document. În iOS 17 vom putea trimite contacte prin NameDrop atunci când apropiem două iPhone-uri sau un Apple Watch și un iPhone.

AirDrop iPhone Share Contact - iOS 17

Dictaction & Autocorrect

Ambele opțiuni primesc în iOS 17 pe lângă limba română și opțiunea de predicție la pachet cu un nou imput mai inteligent bazat pe Machine Learning. Vom putea corecta mult mai ușor greșelile de ortografie atunci când folosim opțiunea de dictare sau autocorect.

StandBy

Este opțiunea prin care un iPhone poate afișa diverse informații pe ecran atunci când este la încărcat utilizând AoD (Always on Display). Poze, calendar, noutăți și știri, ceas, alarmă, controale pentru muzică plus multe altele.

Journal

Dacă îți place să scrii despre vacanțele tale, memorii, testimoniale sau pur și simplu vrei să ai amintiri despre locația, locurile vizitate începând cu iOS 17 poți folosi aplicația Journal pentru text, video, poze, audio sau locație cu ajutorul căreia vom putea crea momente de care să ne amintim mai târziu.

Journal App with Memories - iOS 17

Aceste sunt cele mai importante noutăți ce vor fi implementate în iOS 17 începând din această toamnă când va fi lansat oficial. Până atunci, cei care doresc să își instaleze o versiune beta o pot face gratuit folosind opțiunea din meniul Setări – Actualizări software – Profil beta. Mare atenție că astfel de versiuni pot face unele aplicații să nu mai funcționeze corect sau deloc cum e cazul aplicațiilor bancare!

O listă completă găsiți aici pe pagina dedicată Apple.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu