Din decembrie, abonații Digi Mobil se bucură de eSIM pe orice dispozitiv iPhone compatibil. În martie odată cu iOS 16.4 a fost activat serviciul 5G pentru iPhone, iar din toamnă vom putea folosi Wi-Fi Calling în rețeaua Digi.

Wi-Fi Calling pe iPhone în rețeaua Digi Mobil începând cu iOS 17
Photo credit: Ștefan Alexandru

Wi-Fi Calling este un serviciu care ne permite să folosim rețeaua wifi de acasă pentru a suna sau a primi apeluri prin operatorul mobil. Digi oferă Wi-Fi Calling însă doar pe telefoanele cu sistem de operare Android.

Pentru iPhone, această opțiune va fi activă începând din această toamnă odată cu lansarea iOS 17 când este posibil să vedem activarea serviciului Number Share. Adică, vom putea folosi numărul de telefon, același număr, pe mai multe dispozitive cum ar fi iPad sau Apple Watch.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

 • Asta îmi amintește de perioada când a lansat Orange apelul wi-fi, iar pe Softpedia era unu’ supărat care zicea ceva de genul:
  „Adică eu să fac convorbiri pe wifi-ul meu, pe banii mei, pentru că Orange nu e în stare să-și extindă rețeaua?!?”
  :))

  • Bine că nu o zis „și pe telefonul meu”. Eu l-aș pune să sune la orange și să ceară chirie că își folosește telefonul cu cartela lor 😀

 • Salut, este nevoie de carrier bundle pentru wifi calling?

 • Salut! Am incercat si eu pe iOS 17 Public Beta si intr-adevar optiunea exista.
  Testele (in special pe Airplane Mode ON) au aratat mai putin bine:
  – outgoing calls: ok
  – incoming calls: uneori (uneori abonat indisponibil, alteori suna)
  – outgoing / incoming sms: nu merg
  Cu Airplane Mode OFF, deci conectat si la retea, NU se conecteaza prioritar la Wifi-Calling (doar daca il „fortez” prin Airplane Mode ON, apoi ramane pe wifi-calling si dupa Airplane Mode OFF, dar doar o perioada)
  Si la Orange (si cred ca si la Vodafone) Wifi-Calling e doar „calling”, nu Wifi-Calling and Texting, cum e prin alte tari (unde merg si sms prin wifi). La Orange mi-au confirmat de la ei ca doar asa l-au facut.
  Din punctul meu de vedere e o prostie, adica daca nu ai semnal dar ai wifi, ar trebui sa iti poata intra si sms-urile de login sau 2FA… Iar faza cu costuri zero in roaming e oricum filtrata, nu te lasa decat de pe teritoriul RO… deci nu inteleg de ce nu au implementat si SMS.
  Aveti informatii suplimentare despre treaba asta cu sms? Tot ce am mai gasit pe net e pe blogul volteromania, nici macar pe softpedia nu se discuta aceste detalii.
  Multumesc!

  • Salut, Daniel. Din pacate Vowifi pe Romania nu cred ca suporta si partea de SMS, doar cea de voce. Ai perfecta dreptate cu login sau 2FA, insa acestea intra chiar daca ai 1 linie semnal, deci nu ar trebui sa fie probleme. El ar trebui sa comute automat pe wifi daca puterea semnalului nu e mare. Daca aflu ceva, revin catre tine.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu