Săptămânile trecute Intel a început să urce clipuri pe youtube cu reclame Anti-MacBook prin care să arate că procesoarele lor dar și laptopurile sunt mai bune decât cele ale Apple.

Totul a fost pus la cale de către Intel care de curând și-a deschis o nouă divizie de business pentru a produce diverse chip-uri pentru alți competitori. Deci cum?

Pentru că Apple a schimbat direcția industriei cu noile ARM M1 iată că Intel și-a dat seama că nu vor mai putea face față la aceste schimbări, iată că vor să aleagă un alt drum prin care să producă chip-uri pentru alții, iar primul client ar vrea să fie Apple.

Vă spun doar un singur lucru, ultimul procesor lansat de Intel i9 are nevoie de 125W pentru a funcționa, iar ultimul chip Apple A14 de pe iPhone 12 are nevoie doar de 5W. Știți de câtă putere are nevoie noul M1? De doar 13.8W.

Pat Gelsinger, Intel CEO spune că va construi 2 fabrici în Arizona pentru fabricarea de noi chip-uri mizând pe faptul că Apple are probleme cu producția în China, iar după migrarea către India a liniilor de producție să se întoarcă în US sau Europa și să fabrice prin ei tot ce au nevoie.

Apple Silicon din punctul meu de vedere nu vor fi produse de Intel, tocmai pentru că acum 15-20 ani când Tim Cook le-a propus acest parteneriat au refuzat. Acum e rândul lui Tim Cook să refuze!


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Cook nu’si permite arogante de alea, sa fim seriosi. 🙂

  • În nici un caz nu va fi deacord cu un parteneriat Intel după cât câcat au mâncat. 🙂

  • He he, ce frumos, era timpul ca Intel sa o ia peste bot.

  • Mai Ionica, nu fi naiv. Vorbim de afaceri aici unde nu’i loc prea mul de comportamente infantile. Apple nu isi permit arogante de astea, procesoarele alea din balariile alea de laptopuri sunt aproape zero ca pierdere pentru Intel, Apple fiind dependeti de Intel pe enterprise pana in maduva oaselor, cum e cam toata industria dealtfel. S’au umflat si ei un pic in muschi sa se bucure fanboii si sa’si sufle un pic de vant in panzele marketing’ului… dar cam atat.
    Hai, Doamne ajuta! 🙂

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu