Fanii Android care își încarcă telefoanele SUPERFAST sau SUPERVOOC cu încărcătoare de 150W și 240W sunt devastați! OPPO a declarat că începând din 2023 toate telefoane vor veni fără încărcător, iar cutia telefoanelor va conține doar cablul și manualele.

Începând cu 2023, cei de la OPPO nu vor mai înclude încărcător în cutia telefonului

Nu pot să cred așa ceva, cum, telefoanele cu Android să nu mai ofere încărcător de priză în cutie? Au râs de Apple acum câțiva ani când au făcut acest lucru, iar imediat după branduri ca Samsung, Huawei, Xiaomi sau Redmi au făcut același lucru. Au investit în tehnologie, în încărcătoare, iar acum nu le mai pun în cutie și le vând separat ca tu, utilizatorul de Android să te bucuri de încărcare super-mega-fast-charge în 9 minute.

Oricum portul USB-C va fi standardizat din toamna lui 2024, așa că oricine are un încărcător de priză îl va putea folosi pe orice dispozitiv. Telefoanele sunt construite să preia puterea necesară pentru o încărcare optimă și nu puterea maximă a încărcătorului de priză. Eu îmi încarc cele două dispozitive MacBook M1 și iPad Pro cu adaptorul de 67W inclus în cutia laptopului.

Sursă: gsmarena.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • E un trend negativ care ar merita penalizat indiferent de brand. Acum avem încărcătoare dar peste 2-3 ani când se strică vom comanda separat. Dacă sustenabilitatea ar fi fost importantă pt Apple ar fi schimbat design-ul la Mac Mini M1 și nu ar fi livrat sursa aia imensă de 150W+cooler pt un sistem care necesită 40W.

  • Mai bine cumpără 2-3 încărcătoare separat, astfel aduc niște bani companiilor decât să pună ei în cutia telefonului un încărcător. Să luăm exemplul Apple care vinde (dăm un exemplu) 10 milioane de telefoane, astfel sunt 10 milioane de încărcătoare. La 1 milion să zicem că se strică încărcătorul și își cumpără altul, restul de 9 milioane ce să mai caute în cutie? Doar ca să fie acolo? Fiecare are acasă un telefon cu un adaptor, iar în ultimii ani majoritatea și-au cumpărat hub-uri așa cum am făcut și eu, am unul cu 4xUSB-A + 1x USB-C și încă unul 4x USB-C și 1x USB-A. Deci toate dispozitivele mele se vor încărcare folosind doar două încărcătoare de priză și nu 10 cât ar fi trebuit pentru toate dispozitivele. Importante sunt cablurile care vin împreună cu telefoanele.

  • Eu am astea și le folosesc de câțiva ani fără nici o problemă.
   Ugreen PD GaN 65W – https://www.isay.ro/wp-content/uploads/2021/04/ugreen-gan-65w-1.jpg
   Anker PD 60W – https://www.isay.ro/wp-content/uploads/2021/04/anker-powerport-60w-2.jpg

   Cost undeva la 300 lei pe ambele.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu